Ondanks dat het najaar van 2015 een tijd was met veel inspiratie en onderwerpen uitwerken zijn we nog zonder definitieve vooruitzichten 2016 in gegaan. Dat is wel even anders in vergelijking met voorgaande jaren!

De laatste 2 updates hier gaven een klein beetje inzicht in het ontwerp proces en mijn manier van werken. Dit kwam vooral in me op tijdens het denken, schetsen en uitwerken van verschillende ideeën voor 2016 want ik heb sinds eind Augustus, op een korte eindejaars-verhuis-break na, nog niet echt stil gezeten. Toch alweer 5 ontwerpen zijn in de afgelopen periode uitgewerkt of in een vergaand ontwikkelingsstadium.

Behalve ideeën uitwerken ben ik ook aan het overdenken hoe ik komende tijd mezelf als ontwerper wil ontwikkelen. Niet alleen technisch en creatief maar ook op welke manier ik graag de samenwerking met groepen aan ga. Het contact met collega’s uit verschillende corsoplaatsen maar ook inzichten in de werkwijze van ontwerpers in andere creatieve disciplines helpen me hierbij.

Zo ben ik sinds half November aan het meedenken bij een andere groep om te kijken hoe hun ambities kunnen worden omgezet in een mooie creatie. Een eerste idee is hierbij al uitgewerkt maar we kwamen gezamenlijk al tot de conclusie dat dit nog niet de topper is waar naar gezocht wordt.

Voor komende week staat op het programma om weer wat avonduurtjes te gaan besteden aan een idee dat half December m’n aandacht trok. Ik hoop daarmee net als in het najaar weer in een creativiteitsflow te komen om van 2016 weer een speciaal corsojaar te maken.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 03/01/2016