We zitten alweer een paar weken in 2016 en moet zeggen dat ik nog niet echt stil gezeten heb qua ontwerpen. Bijna dagelijks ben ik wel even aan het schetsen of aan het klooien in SketchUp.

Afgelopen weekend was het eerste echte corso-weekend van dit jaar met 2 verschillende meetings. Vrijdagavond de plaatselijke horeca opgezocht in St. Jansklooster om met PODB cq de Brekers te bespreken hoe we de samenwerking dit jaar verder gaan invullen. Veel verschillende concepten besproken en per concept bekeken hoe dit uitgewerkt kan worden en of dit goed past bij de ambities en mogelijkheden van de groep. Aan het eind van de avond hadden we alles redelijk helder dus aan mij nu de taak om concept(en) verder uit te gaan werken.

Zaterdagmiddag de uitwerking van 1 van de ideeën van een Venose groep gepresenteerd en bediscussieerd. Het is een erg interessant concept met veel uitdagingen wat al veel hoofdbrekens heeft gekost. Omdat het ondertussen al Januari is en de tijd doorloopt heeft de groep besloten om komend weekend de knoop door te hakken.

Onder die tijdsdruk ben ik deze week nog een keertje aan de slag gegaan om te kijken of er nog een kwaliteitsimpuls aan het ontwerp gegeven kon worden. Gisteravond kwam ik er achter dat ik wat dat betreft te lang op 1 uitwerking heb gestaard. Nog 1 keer met een frisse blik naar het concept kijken bracht me op een andere uitwerking. Dus meteen aan de slag gegaan en na wat schetsen moet ik zeggen dat het het concept wat mij betreft sterker heeft gemaakt. Nu nog zorgen dat het komend weekend presenteerbaar bij de groep terecht komt.

Schaduwjury 2015 Zundert
Nog een ander leuk nieuwtje. In Zundert zijn de buurtschappen op het moment druk bezig met het kiezen van de ontwerpen voor 2016. Nadat afgelopen weekend al een mede-schaduwjurylid (uit het belgische Loenhout) van 2015 bij Klein Zundert gekozen werd kwam gisteravond het nieuws dat m’n collega Gezienus Bruining uit St. Jansklooster (ook mede-schaduwjurylid) bij buurtschap De Lent gekozen is. Met z’n interessante ontwerp ‘Krachtstroom’ maakt hij komend jaar z’n debuut in Zundert. Ik ben benieuwd hoe hem dat gaat bevallen; ik wens Louisa en Gezienus in ieder geval veel succes!

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 20/01/2016