Anderhalve dag in Vollenhove een maximaal gebouwd aan de Vollenhoverweg. En tussendoor nog even snel de tijd gehad om bij de eerste ontwerppresentatie langs te wippen. Leuk om te zien dat alle groepen aanwezig waren om hun ontwerp voor komend corso te tonen. Ook een goede tendens dat er steeds meer groepen zich aan maquettebouw wagen. In een goed gedecoreerde Oranjerie stonden onze maquette mooi tussen alle andere ontwerpen. Even snel wat bijgekletst met collega ontwerpers en bouwers maar snel weer door naar de bouwplaats om de nodige lasjes te leggen.

Project Nameless

Vrijdagavond zijn we met een klein koppel bezig geweest om wat grote lijnen uit te zetten. Er waren al een paar huisjes prefab gemaakt dus het was tijd om er een paar op de plek te zetten.

Zo hadden we een mooie kickstart om zaterdagochtend volle bak door te lassen om de onderzijde dicht te krijgen. Terwijl er de hele dag door met een goed gezelschap bezig waren begonnen er al aardig wat hoofdlijnen van de wagen zichtbaar te worden. Dus we konden aan het eind van de middag tevreden op het nieuwe terras-meubilair plaatsnemen om een verdiend pilsje te nuttigen.

Terwijl we zo aan het gerstenat zaten viel me op dat de (noodzakelijke) aanpassing ten op zichte van de maquette totaal verkeerd had uitgepakt. Het subtiele smalle achteraanzicht van de maquette had plaatsgemaakt voor een flinke Surinaamse kont om ruimte te houden voor de aggregaat. Na hier even over gediscussieerd te hebben besloten we de zaterdagavond ook maar meteen te bombarderen tot een bouwavond zodat we de cosmetische ingreep meteen konden bewerkstelligen. Gewapend met slijptol hebben we in het begin van de avond vrijwel de hele achterzijde eraf gesloopt. Vervolgens zijn met 2 vormers en 1 lasser in no-time de hele achterzijde opnieuw dicht gaan bakken.Zo waren we aan het eind van de avond net zo ver als aan het eind van de middag maar was het resultaat een stuk beter.

Project PODB

Vrijdagavond was er ook presentatieavond van de ontwerpen in St. Jansklooster. Voor mij eindelijk het moment dat ik de maquette aan de buitenwereld kon tonen. (zie trailer hieronder). Het hele weekend door verschenen alle ontwerpen voor het komende corso online en met alle ontwerpen bij elkaar lijkt het een sterk corso te gaan worden.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 22/06/2014