De maand mei was een erg productieve maand waarbij we het voorgenomen plan goed gevolgd hebben. Een hoop constructie de lucht in, begonnen met de moeilijkste vormgeving onderdelen en de schuur geheel in stijl gebracht.

Waar het vorig jaar even duurde voor we de constructie helemaal in de smiezen hadden en dus lang met dit basis project bezig waren is de start vorige maand een stuk beter gegaan. Een goed plan gemaakt en meteen met groot materiaal de lucht in gegaan. Doordat we 2 weken geleden ook meteen de steiger er om heen gezet hebben is er ook op hoogte nu goed te werken aan de constructie.

Ondertussen zijn we met de commissie ‘vormgeving’ aan de slag gegaan met de Schokkerse koppen. Een uitdagend project maar ook iets wat meteen het beeld gaat bepalen van de wagen dus waar we goed moeten kijken of we het juiste aan het doen zijn.

Ook is er aan de ledematen de basis gelegd qua laswerk zodat we deze straks in positie kunnen gaan plaatsen alvorens de vormgeving van de kleding er over heen lassen. En het Maria beeld heeft al een mooie jurk aan dus deze kunnen we komende week in haar positie gaan zetten.

Waar we in de maand Mei voortvarend begonnen op alle fronten zien we dat Juni nog wat traag op gang komt qua opkomst en dus de bijbehorende targets. Dan blijkt een presentatie van de ontwerpen in de Burght ineens een verloren bouwdag.

Wel weer gaaf om te zien hoe elk jaar de presentatie van de ontwerpen interessanter wordt. Waren er vorig jaar nog maar 2/3 maquettes in de 1:10 schaal, dit jaar al zeker 5 met daarnaast enkele fraaie 1:20 maquettes die goed weergaven wat we kunnen verwachten straks eind Augustus. Ik voorspel een brede top waar het nog een uitdaging wordt voor alle groepen om een top 5 te rijden. Gelukkig hebben we nog een hele zomer om hier voor te zorgen dus kunnen we lekker aan de slag komende 2 maanden.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 24/06/2018