Dat was weer een nuttig bouwweekend met zichtbare vorderingen op meerdere vlakken. 

Allereerst afgelopen vrijdag de definitieve beslissing gemaakt betreft de muziek voor de wagen. Na een uitgebreide zoektocht kwamen we uiteindelijk tot 2 stukken muziek (uit dezelfde film) die we geschikt vonden als auditieve ondersteuning van het beeld. Na lang wikken en wegen hebben we gekozen voor de interessantste variant, in ieder geval niet heel standaard.

Vrijdagavond hadden we het weekendtarget gesteld dat we het hoofd (inclusief accesoires) van de musher af wilden hebben. Dus vrijdagavond de grote lijnen uitgezet zodat we zaterdagochtend, met een voorbeeld ski-bril in de hand, met de details konden beginnen. Gewapend met enkele staven rond 4 zijn we, terwijl de meeste leden het dahliaveld onkruidvrij maakten, de steiger op gegaan om de gedetailleerde vormen van het voorbeeld te reproduceren in schaal 2:1.

Aangezien ik mezelf absoluut niet schaar onder de topbuigers betreft het gedetailleerde laswerk waren we aan het eind van ochtend toch wel verrast hoe goed de vorm van de bril er in zat. Dat betekende dat we in de loop van de middag het hoofd in de vorm hadden en we langzaam naar beneden konden gaan werken om de plooien in de kleding te vormen.

Ondertussen vordert in de schuur het werk aan het Noorderlicht gestaag. Bevestigingen voor ruim 200 katrollen werden aangebracht om de 55 kabels op een goede manier door de constructie te leiden. Een uitgebreid project met hopelijk een bijzonder resultaat.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 22/07/2013