Tijdens de maquettebouw van mijn eerste ontwerp voor Nameless in 2011 leek het me wel leuk om het ontwerp proces (en later ook de ervaringen tijdens het bouwjaar) vast te leggen.

Eigenlijk heb ik dit al die jaren wel volgehouden, ook de uitstapjes naar St. Jansklooster. In het begin op het Tumblr platform en later op mijn eigen website in combinatie met een Facebook pagina.

Een jaarlijkse cyclus; schetsen, ontwerpen, keuze, maquettebouw, bouwseizoen en aan het eind na het corso de terugblik op het corsojaar. Uiteindelijk werden alle schrijfsels met foto’s en ontwerpschetsen vastgelegd in een fysiek boek om nog eens door te bladeren.

Ik heb al die jaren altijd leuke reacties ontvangen op mijn verslaglegging. Het was ook leuk om te zien dat er bekenden uit de corsowereld en mijn eigen omgeving in de loop der jaren de Facebook pagina wisten te vinden.

Er zijn echter van die momenten dat je even nadenkt over wat er achter je ligt en wat je komende jaren wil gaan doen. Gezien de prijzen met Nameless is de cirkel wel rond en het staat ook wel mooi: 2011-2022. Dus leek het me wel passend om, in ieder geval met de schrijfsels hier door het bouwjaar heen, er een (hoogte)punt achter te zetten.

Het is waarschijnlijk wel opgevallen dat het uiterlijk hier wat is veranderd. Ik heb mijn hele portfolio wat uitgebreid en (in mijn ogen) wat fraaier gemaakt. Zo ben ik voor alle creaties (van 2005 tot nu) nog weer mijn archief in gedoken en, waar nodig, de ontwerpschetsen, foto’s en video’s aan de projecten toegevoegd. Alles overzichtelijk te vinden, en te filteren op type project, op de hoofdpagina/portfolio. Uiteindelijk ook voor mezelf een leuke manier om alles wat er uit m’n handen komt met de buitenwereld te kunnen delen.

Wat komende tijd en komend jaar gaat brengen zien we wel. Deze site blijft een basis voor alle nieuwe projecten, designs en andere creatieve uitspattingen.

Categorie: mycorsodiary weblog

Tags: / /

Datum: 15/10/2022