De eerste stap is gezet dit weekend, de start van de maquette. Omdat de tekening wat constructie-technische onmogelijkheden bevatte had ik van de week al zitten denken hoe zit probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Dus van de week naar de plaatselijke Hubo geweest om het nodige maquette-materiaal, in vorm van een bodemplaat en houten latten, aan te schaffen. En tegelijkertijd kon de doos met maquette-tools weer onder het stof vandaan gehaald worden.

Omdat ik ook thuis zonder lucht-ankers moet werken was het weer een heel gestuntel om de constructie de hoogte in de krijgen en toch ook een stabiele vorm mee te geven. Aan het eind van de zaterdagmiddag kon ik de laatste druppels houtlijm tussen de verbindingen smeren en was de hoofdvorm van de constructie af. Deze zal vanwege zijn herkenbare vorm vanaf nu doorgaan onder de naam ‘de strijkplank’.

Nu ben ik nog een beetje in dubio wat stap 2 gaat worden maar ik ben bang dat ik nu toch echt eerst met de vormgeving van de honden aan de slag moet…wish me luck!

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / /

Datum: 10/03/2013