In onze vorige blogpost schreven we al een stukje over de plaatsing van interactieve displays in de publieke ruimte en welke factoren meespelen in de succesratio.

Naast de fysieke plaatsing van een display zijn er ook enkele belangrijke factoren in het design van de softwarekant, de interface.
Eerste indruk:
De eerste indruk is van vitaal belang; gebruikers moeten niet het gevoel krijgen dat ze ergens mee afgescheept worden of dat het een erg complexe interface is. Het devies is dus: gebruik duidelijke heldere informatie die tegelijk weergeeft wat interactie met het display de gebruiker oplevert.

Associaties:
Computers worden vaak geassocieerd met werk en stress; probeer dus de interface qua uiterlijk duidelijk af te laten wijken van de standaard pc-vormgeving.

Website vs Interface:
Een website wordt ontworpen voor mensen achter een monitor met een muis en een toetsenbord. Touchscreens verschillen hiervan en vragen om hele andere oplossingen qua interactie en navigatie.

Privacy:
In principe kan elke soort informatie op een display getoond worden en als input gevraagd worden. Bij het toepassen van interactieve displays in de publieke ruimte zal voor elke situatie de volgende afweging gemaakt moeten worden: welke informatie laten we zien en welke informatie kunnen we vragen?
Waar mensen op websites vaak persoonlijke informatie achterlaten zal in de publieke ruimte afgewogen moeten worden welke informatie mensen bereid zijn in te voeren.

Inspiratie: ProTouch Blog

"...welke informatie laten we zien en welke informatie kunnen we vragen?"

Categorie: weblog

Tags:

Datum: 05/07/2010