Het nieuwe jaar is begonnen en bij vertrek uit Vollenhove, na een keetweek met hoogte- en dieptepunten, had ik besloten om een deel van m’n verzameling Technisch Lego mee te nemen naar Heeze. Normaal gesproken is Lego door alle beperkingen niet echt een lekkere ontwerp-tool maar voor het uitproberen van beweging is het uitermate geschikt.

Ik had al snel na afgelopen corso besloten dat het ontwerp voor 2013 wat minder statisch moest worden. En aangezien Nameless niet geheel amateurs zijn op het gebied van beweging in corso-wagens leek me dit een mooi uitgangspunt voor dit jaar. Voorwaarde is uiteraard wel dat beweging in een corso-wagen echt een toevoeging op het concept moet zijn. 

Na m’n slapeloze nacht met Kerst leek het me echter wel verstandig om de beweging goed uit te proberen en te bekijken of het ook overkomt zoals bedoeld. Dus afgelopen week in de vrije uurtjes weer ouderwets door een bak met Lego lopen graaien op zoek naar dat ene tandwieltje, verbindings-stukje of aandrijf-asje.

Na aardig wat verschillende bewegings-constructies uitgeprobeerd te hebben lijkt er nu wel een goede aandrijving met bijbehorende passende beweging te zijn die ik zocht. Dus speelkwartier is weer over en nu tijd om de ontbrekende onderdelen in de compositie vorm te gaan geven.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 10/01/2013