Ik had de vorige keer beloofd dat de vormgeving van de honden het volgende target zou gaan worden. We zijn nu 1,5 week verder en ik heb hier inderdaad een start mee gemaakt maar het is allemaal nog niet helemaal vol tevredenheid.

Nu was het piepschuimen al nooit echt mijn ding maar 1:10 piepschuimen viel me helemaal tegen. Na wat geklooi met een figuurzaag en stanleymesjes heb ik wat hoofdvormen kunnen maken die enigszins iets weg hebben van een hond. Deze zal ik straks nog wat moeten bijwerken met de boetseerklei die ik vanmiddag gekocht heb en dan moet de rest maar aan het inlevingsvermogen van de bouwers overgelaten worden.

Terwijl ik de hondjes even links heb laten liggen ben ik al wel verder gegaan met de hoofdconstructie van de Aurora Borealis. Aangezien het me een goed plan leek om net als bij de wagen van boven naar beneden te werken heb ik de hoofdlijnen uitgezet. Aangezien het meeste bestaat uit spaanplaat en ander hout moest ik wel aan de slag met houtlijm en ik ben er wel achter dat het uitharden van houtlijm meer geduld nodig heeft dan ik heb tijdens het klussen.

Komend weekend met de vrienden van TNG een weekendje weg, kan de houtlijm mooi goed uitdrogen.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 21/03/2013