Nieuwsberichten van May, 2007

Maquette Onthulling

20/05/2007

VOLLENHOVE – Jongstleden zaterdag, 19 Mei, was er het inmiddels jaarlijks terugkerende openings feestje van Les Charrons. Net als de afgelopen 2 jaar werd tijdens de avond ook het ontwerp voor 2007 onthuld; De Vallei der Eeuwigde Jeugd.

Na een rustige opening van de avond met een drankje werd rond kwart over tien de intro gestart en viel het doek naar beneden. Een uitgebreide uitleg volgde van één van de ontwerpers waarna de borrel ter hand werd genomen en uitgebreid gediscussieerd kon worden over het ontwerp en hoe enkele technische uitdagingen te realiseren.

Hiermee is ook de bouwperiode weer van start gegaan; binnenkort zal gestart worden met de constructie om de basis van de wagen te vormen.


Start bouw op Voorsterweg

18/05/2007

MARKNESSE – Afgelopen weekend is de start gemaakt met de bouw van de wagen voor 2007. Vrijdagavond was het nog een overleg avond hoe het één en ander in te gaan vullen, zaterdag was echter de dag dat het onderstel naar buiten kon, de slijptol zijn toeren maakte en de lasdampen het luchtruim kozen.

Er is eerst begonnen met wat ‘oud ijzer’ van vorig jaar van het onderstel te verwijderen en in de loop van de middag is begonnen met het eerste constructie onderdeel.


Ontwerp 2007 bekend

02/05/2007

EINDHOVEN – Het is zover, 1 Mei was de deadline voor het inleveren van het verhaaltje en we hebben het voor elkaar gekregen om het ontwerp af te ronden.

Het ontwerp is geïnspireerd op de mythe van ‘De Vallei der Eeuwige Jeugd’, een vallei waar niemand ouder wordt zolang je je in deze vallei bevindt. Het wordt wederom een vrij open wagen die qua grootte ongeveer gelijk is aan afgelopen jaar.

Op het moment wordt het ontwerp constructief uitgedacht en de maquette in elkaar geknutseld die we op 19 Mei aan de leden zullen presenteren. Tegen die tijd zal ook hier een foto worden geplaatst van het ontwerp.

Het verhaaltje:
De Vallei der Eeuwige Jeugd
Een plek waar de tijd geen vat heeft op al wat er leeft, waar iedereen jong van lichaam en geest blijft.
Eenmaal buiten de vallei wordt echter duidelijk welke spiegel voorgehouden is.