updates


Mooie afsluiting

19/04/2011

Afgelopen zaterdag hebben we het afsluitende feest van Les Charrons en nog een keer teruggekeken op afgelopen bouwjaar en al die jaren ervoor.

Met een mooi ingericht schuur met foto’s van de jaren dat wij aan de Voorsterweg bouwden hebben we met alle leden en betrokkenen gezellig een borrel kunnen drinken en genoten van lekkere catering.

Zoals de afgelopen jaren gewoonte is geworden werd ook de film van het afgelopen bouwjaar gepresenteerd, met uiteraard ook de beelden van het hoogtepunt van het corsoseizoen: het afscheid in de feesttent op zondag. Bekijk de trailer nogmaals op LCTV

Voor de mensen die de DVD met de hele film en alle extra’s willen bestellen, stuur een mailtje naar lescharrons95@hotmail.com

Daarnaast is ook deze website gelaunched nadat we met z’n allen de 20 vragen van de LC Memento Quiz hadden beantwoord. Met nog enkele korte en hilarische filmpjes van de afgelopen bouwjaren werd het uiteraard zoals gewoon bij LC-feestje nog een latertje.

Geplaatst in: 2010 nieuws

LC Memento Party

13/02/2011

HEEZE – De datum was al eind vorig jaar zo’n beetje bepaald maar nu helemaal definitief. Op 16 April gaan we het grote LC Memento feest geven ter afsluiting van 16 jaar wagenbouwen.

Uiteraard vind dit feestje plaats op de plek waar wij 13 jaar lang onze wagens hebben gebouwd, op onze boerderij.

Met uiteraard DE première van de film 2010!

Check hier voor het Facebook event!

Geplaatst in: 2010 nieuws

Trailer 2010:MEMENTO & Wagenbouwersprijs

19/12/2010

EINDHOVEN – Zoals al eerder aangegeven: de trailer voor de dvd van 2010 zou online komen voor de kerst. Dus hierbij de trailer voor de LC-dvd van ons laatste jaar: 2010:MEMENTO

Klik hier voor de trailer op YouTube

Daarnaast hebben we ook onze trofee voor de gedeelde 2e plaats die we behaalden bij de Wagenbouwersprijs van afgelopen corso.

Check hier voor de foto!

Geplaatst in: 2010 nieuws

Internet Tijdmachine

13/12/2010

EINDHOVEN – 1 van de leukste tools op internet is toch wel de “Wayback Machine” van het Internet Archive. Hier kun je oudere versies van websites terug vinden, tot aan 1996 aan toe!

Nu is Les Charrons sinds Maart 2000 op het WWW te vinden en voor een project was ik op zoek naar alle transformaties die onze website in die 10 jaar heeft ondergaan. Daarbij is het gelukt om de layouts, maar ook de nieuwsberichten van het afgelopen decennium te verzamelen.

Op onze twitter zijn al wat hints verschenen maar de bedoeling is om al deze informatie te gaan bundelen op de definitieve website van Les Charrons. Zodat we een blijvend digitaal plakboek hebben van de tijd die we met LC beleefd hebben.

Dit zal ergens in 2011 online komen.

Zo kwam ik er achter dat we sinds december 2003 al onder de URL www.lescharrons.nl te vinden zijn. En dat we sinds Maart 2000 al meer dan 180 nieuwsberichten op onze website gepost hebben!

Zo zag onze eerste website eruit, in 2001

Betreft de DVD van 2010, deze is zo goed als klaar. En nog voor kerst kan de trailer verwacht worden!

Geplaatst in: 2010 nieuws

“De Boerderij, Onze Boerderij” (Video)

19/11/2010

EINDHOVEN – Afgelopen September deed ik een oproep voor muzieksuggesties voor de LC DVD van 2010 op twitter. En toevallig kwam er een liedje langs dat wel zoveel aan onze bouwplaats doet denken dat er wel een video bij gemaakt MOEST worden.

Het nummer is van Roosbeef, genaamd “De Boerderij”. De tekst gaat over het afscheid van een boerderij die je door en door kent. En ik spreek denk ik namens de meeste leden van ons door te zeggen dat onze bouwplaats in de zomer toch ons 2e thuis was de afgelopen 13 jaar. Ik denk dat er geen liedjes bestaan die zo passend hierbij zijn.

Dus bij deze een ode aan ‘onze boerderij’ met ondersteunende beelden van de afgelopen bouwjaren.

Klik hier voor de video: “De Boerderij, Onze Boerderij”

Een mooie opwarmer voor de DVD van 2010 die volop in productie is, nog voor het eind van 2010 kan de trailer verwacht worden!

Geplaatst in: 2010 nieuws