Nieuwsberichten van July, 2008

Na regen kwam zonneschijn

13/07/2008

MARKNESSE – De regenbuien regeerden de zaterdagochtend maar de blauwe hemel ‘s middags en ‘s avonds maakte veel goed. Geen geplande bouwzaterdag maar toch aardige vorderingen gemaakt. Na een constructieve vergadering met de ontwerpgroep in de ochtend hebben we de hoofdconstructie af kunnen krijgen. Net als de vrijdagavond bestond de zaterdagavond aan het dicht krijgen van de onderkant inclusief loop-plateau’s over de gehele wagen.

Aanstaande zaterdag (19 Juli) is weer een geplande bouwzaterdag, ook zal dan voor de eerste keer met de figuratie geoefend worden


Onder het stof vandaan…

12/07/2008

VOLLENHOVE – Nadat we afgelopen weekend de opzet-constructie hadden bevestigd was het nu tijd om de constructie van het opzetstuk uit te zetten.

Het opzetstuk heeft vrij grote afmetingen en daarom hebben we gekozen om het bouwwerk zo mobiel mogelijk te houden. Daarvoor moesten we diep graven in de krochten van de kippeschuur waar we nog een oude vriend vonden; het onderstel van de “Majorette-Wagen” van 2 jaar geleden.

Hierop hebben we een constructie gezet waardoor het opzetstuk op de juiste hoogte komt. Daarnaast zijn ook de eerste gaatjes geboord voor bevestiging van de vele blaadjes van de boom.

Klik hier voor het fotoalbum van 2010


175 Meter Betonijzer

06/07/2008

MARKNESSE – Een grote opkomst en veel gezelligheid kenmerkte afgelopen bouwzaterdag. Nadat vrijdagavond wat voorwerk was gedaan kon zaterdagochtend meteen aan de slag gegaan worden. Met onze trouwe hulp de wals konden we in 4 uur tijd 175 meter betonijzer in de juist vorm walsen en in de juiste vorm lassen.

‘s Middags kon met hulp van de heftruck en vooral veel mankracht de grote boog op de wagen bevestigd worden zodat we binnen een dag een hoogte van 6 meter bereikt hebben.

De eerst volgende bouwzaterdag is gepland op 19 Juli. Ook op de tussenliggende zaterdagen zal er bouwactiviteit zijn op de Voorsterweg 25.