Nieuwsberichten van August, 2008

De laatste loodjes

19/08/2008

EINDHOVEN – Afgelopen weekend is een grote slag geslagen. Waar het aan het begin van het weekend er nog somber uit zag leek het zaterdagavond erop dat het de goede kant op gaat. Met vereende krachten is er een berg laswerk en spiegelwerk verzet om het ´schema´ bij te houden. Daarnaast is er wederom geoefend met een grote groep figuranten om de rollen voor het corso goed te krijgen.
Komende week zal er nog druk gelast worden om de wagen dicht te krijgen en zal er ook de detaillering meer definitieve vorm gaan krijgen. Aanstaande zaterdag (23 Augustus) zullen we starten met de krantenlagen, waarbij uiteraard alle hulp welkom is.

Dit is tot en met het corso de laatste update van de vorderingen en de volgende keer hopen we goed nieuws te kunnen brengen over het corso. Tot die tijd is iedereen welkom op de Voorsterweg 25 om een steentje bij te dragen aan deze wagen die op alle fronten een grote uitdaging is voor Les Charrons!


4 Wielen nodig?

14/08/2008

MARKNESSE – De laatste weken breken aan en de dagen worden goed ingevuld met laswerk, figuratie oefenen en de detaillering. Afgelopen zaterdag was de eerste keer dat er met bijna de gehele figuratiegroep werd geoefend op het erf van de boerderij.
Ook waren er nog enkele onderdelen nodig waaronder 4 wielen met naaf; dus wat is er dan leuker om het meteen goed aan te pakken. (zie foto rechts) Ook is het aantal en soorten bloemen bepaald en dat wordt een grote uitdaging dit jaar.


“Grietjes Pannenkoekenboerderij”

05/08/2008

MARKNESSE – De bouw vordert gestaag en ondanks de vele vakantiegangers is er toch weer een mooie slag gemaakt afgelopen zaterdag. En dit werd opgelukt door de lunch verzorgd door de vrouw des huizes die voor ons als lunch de pannenkoeken klaar had staan. Dat was weer eens wat anders dan de standaard ‘Saan-lunch’.

De eerste delen zijn al in de tape en hardboard gezet en op het onderstel gaat het nu ook weer echt vooruit. Daarnaast is de figuratie druk aan het oefenen en krijgt de detaillering steeds meer vorm.

We zitten nu eindelijk in de laatste maand en dat betekend ook dat de Open Dag er aan komt. Daarnaast zal er ook meerdere dagen per week gewerkt worden aan de wagen.