Nieuwsberichten van June, 2009

Nat einde bouwzaterdag

28/06/2009

VOLLENHOVE – Wat qua weer als een ideale bouwzaterdag begon met lichte bewolking en lekker temperatuurtje werd via een hete zonnige middag een natte bedoeling.

Gelukkig was alles al opgeruimd en waren we al geruime tijd de koelkast aan het legen. We hebben weer wat constructie op het onderstel kunnen zetten en de vleugels van de grote vlinder lasklaar gekregen.

En stiekem blijven we bezig ons ontwerp te optimaliseren.


Ontwerp onthulling

22/06/2009

EINDHOVEN – Na veel schetsen en verschillende iteraties van het ontwerp hebben eindelijk de grote lijnen staan.

Constructief waren er nog enkele uitdagingen en de elementen vereisten nog wat denkwerk de afgelopen weken maar hierbij kunnen we de tekening presenteren van het ontwerp van 2009: [i]”Meester Prikkebeen”[/i]


Vrienden van Prikkebeen Live

16/06/2009

EINDHOVEN – Bij het zappen langs de vele kanalen op de televisie kom je nog wel ‘s wat aardigs tegen. Hierbij stuitte ik toevallig op een optreden van onze held van dit jaar; Boudewijn de Groot.

Het was een opname van Vrienden van Amstel 2009 waar meneer de Groot samen Sharon den Adel een hele mooi versie van Meester Prikkebeen vertolkte. Deze versie wilde ik u niet onthouden vandaar links de YouTube video van dit optreden.

Ik zal erbij zeggen dat ook deze video weer voor nieuwe inspiratie heeft gezorgd voor het ontwerp!


Besturing?

14/06/2009

VOLLENHOVE – Waar de naam toch echt BOUWzaterdag is hebben we ook genoeg uit elkaar gehaald afgelopen weekend. Al jaren praten over het verplaatsen van de bestuurder naar het midden van het onderstel omdat dit ontwerptechnisch meer mogelijkheden biedt.

Zaterdag hebben we een relatief simpele oplossing gevonden om dit te bewerkstelligen en hebben we de plaats van de bestuurder tussen de hoofdbalken van het onderstel kunnen plaatsen.

Daarnaast zijn ook weer enkele ontwerpproblemen opgelost en komen we weer een stukje dichterbij het eindontwerp. Komende week zal aan de 4e iteratie van het ontwerp gewerkt worden.

Ook enkele constructietechnische uitdagingen hebben een oplossing gevonden en tevens is de torso van onze Prikkebeen voorzien van constructie.


Website upgrade

02/06/2009

EINDHOVEN – In de huidige vorm bestond deze website al sinds Mei 2006. Ondertussen is er veel veranderd qua technologiĆ«n en kennis betreft website-ontwerp waardoor een upgrade hard nodig was.

Verschillende onderdelen zijn ge-automatiseerd zodat het bijhouden van de website een stuk efficiƫnter kan vanaf nu. Ook de hele opbouw qua code is geheel overnieuw gedaan zodat het geheel allemaal veel overzichtelijker is geworden voor de webmaster en de website er beter uit komt in de moderne browsers.

De nieuws-pagina is in weblog-vorm gebouwd zodat ook reacties op nieuwsberichten gegeven kunnen worden. De Schoenendoos is geheel vernieuwd met foto-slideshows en de Bioscoop heeft nu volledige YouTube-integratie.

Hopelijk ook met deze nieuwe website weer veel lees- en kijkplezier!


Basis constructie op onderstel

02/06/2009

VOLLENHOVE – Afgelopen bouwzaterdag zijn de eerste vorderingen gemaakt met het plaatsen van de constructie op de wagen. Hiermee hebben we meteen de hoogte van 4m bereikt van waar de opzetstukken zullen beginnen.

Daarnaast heeft de grootste vlinder de vorm van de vleugels klaar; de eerste vleugel bestond al maar nu is de tweelingbroer ook gemaakt.