Nieuwsberichten van September, 2009

Afsluiting bouwjaar 2009

30/09/2009


EINDHOVEN – Aankomende zaterdag is de jaarlijkse feestavond van het corso om het jaar met alle vrijwilligers af te sluiten. Ook worden op deze avond de overige, nog niet uitgereikte prijzen, verdeeld; de Publieksprijs, de Figuratieprijs, de Verlichtingsprijs en de Innovatieprijs.

De Innovatieprijs is dit jaar op een nieuwe manier bepaald; waar eerder de VVVV als jury optrad hebben nu ook de wagenbouwers een stem hierin gekregen. Dus naast de doordrukkende stem van de VVVV konden de groepen zelf ook aangeven welke groep de Innovatieprijs van 2009 verdiende.

De feestavond begint om 20.30 en zal worden opgeluisterd door de band Vital Sign, www.vitalsign.nl


Bewegende beelden van Prikkie

16/09/2009

EINDHOVEN – De verschillende DV-bandjes met video-materiaal van het corso stromen langzaam binnen. Om de website te voorzien van wat bewegend materiaal is er een korte compilatie in elkaar gedraaid van de wagen in de optocht.

Zoals elk jaar zal ook dit jaar weer een DVD verschijnen met een uitgebreide registratie van de bouw en het corso. Er zijn al wat beelden maar mochten mensen nog meer video-beelden van het corso hebben laat het dan weten, of stuur een mailtje naar lescharrons95@hotmail.com


Materiaal huisfotograaf

12/09/2009


EINDHOVEN – Het duurde iets langer dan gewoonlijk maar nu hebben we toch de foto’s van onze LC huisfotograaf op de website gezet.

De foto’s zijn allemaal genomen op het mooiste stukje parcours bij Café de Doppe. Hopelijk komt er deze week ook wat videomateriaal van de wagen in actie online.


9e Plaats voor Meester Prikkebeen

02/09/2009


EINDHOVEN – Zoals de meesten de afgelopen week hebben kunne volgen zijn we met onze creatie Meester Prikkebeen dit jaar 9e geëindigd in het Corso van Vollenhove.

De laatste 2 weken is enorm veel werk verzet om de wagen klaar te maken voor het bloemen plakken. Na een lange nacht was de wagen zaterdagochtend rond 8.00 klaar voor vertrek naar Vollenhove.

Na zonder problemen opgezet te hebben konden we met de figuranten van koor Nameless het parcours op. Na 2 vloeiende rondes en met 6 enorm enthousiaste figuranten waren we klaar om onze prijs in ontvangst te nemen.

Na wederom een avondcorso zonder problemen en met mooie verlichting hebben we corso 2009 mooi kunnen afsluiten.

Zeer spoedig zullen er meer foto’s en bewegende beelden op de website verschijnen.

Klik hier voor de volledige uitslag