Nieuwsberichten van October, 2009

Trailer LC-film 2009

26/10/2009

EINDHOVEN – Zoals de meesten de afgelopen jaren gewend zijn is er ook dit jaar weer een film geklust met de filmbeelden van het bouwjaar.

Anders dan andere jaren ligt de nadruk dit jaar meer op de corsodag; hoe wordt deze beleefd door ons, van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Dus meer corso dan ooit en uiteraard een coole soundtrack zoals dat onder coole beelden past.


Juryrapport 2009 uitgegeven

19/10/2009

VOLLENHOVE – De rapportering van de juryleden is van het weekend vrijgegeven. Hierin beschrijven de juryleden hun onderbouwing van de gegeven punten, de positieve en negatieve opmerkingen.

Door vrijwel alle juryleden werd vol lof gesproken over het koor en hun overgave tijdens de optocht. Daarnaast wordt het kleurgebruik en het samenspel met de alternatieve materialen positief ervaren.

Meest opvallende commentaar was dat de grote vlinder door twee juryleden als boom aangeduid werd, dus toch ergens iets verkeerd gedaan. 🙂

Hieronder de links naar de volledige rapporten:
Juryrapport Middagcorso
Juryrapport Figuratie
Juryrapport Verlichting


Geen innovatie, wel op de foto

05/10/2009

VOLLENHOVE – Afgelopen zaterdag zijn tijdens het jaarlijkse wagenbouwersfeest de resterende prijzen uitgereikt. In tegenstelling tot vorig jaar was er voor Les Charrons, zoals verwacht, geen rol weggelegd bij deze uitreikingen.

De Innovatieprijs werd dit jaar in een nieuwe vorm bepaald; de groepen hadden een stem bij de toekenning hiervan. Les Charrons heeft net als 7 andere groepen een blanco stem uitgebracht omdat wij niet van mening waren dat er dit jaar een groep was die voor een Innovatieprijs in aanmerking kwam.

Het bedrag wordt verdeeld onder alle groepen waardoor we allemaal een beetje winnaar zijn! Wij zijn zo aardig geweest deze prijs in ontvangst te nemen namens alle groepen :).

Klik op de foto voor een grotere versie.

Klik hier voor de uitslagen