Er zijn van die jaren dat alles puzzelstukjes op hun plek vallen. 2022 was voor corsogroep Nameless zo’n jaar. Al vanaf de presentatie van het concept van ‘Welcome Home, Astronauts!’ in Januari was de participatie en het enthousiasme om mee te doen aan alle gekkigheid binnen de groep meteen aanwezig.

Nadat we het concept gepresenteerd hadden konden we weer aan de slag met de maquette. Een maquette die uiteindelijk vooral voor de bouw was aangezien we deze nooit publiekelijk getoond hebben. Desondanks zijn we in de maanden Februari en Maart gewoon aan de klus gegaan met de 1:10 maquette.

Na de presentatie eind April aan de groep zijn we begin Mei meteen volle bak aan het bouwen gegaan. We wisten dat de vormen niet moeilijk waren maar dat het vooral veel meters maken zou gaan worden. Mooi was het dat we al in Mei en Juni enkele vrijdagavonden hadden dat we zo met 15 mensen na de tijd een lekker biertje aan het drinken waren.

Er zat uiteindelijk veel werk in het maken van onderstellen en (redelijk) uitdagende constructies. Waar de vormgevingsploeg vooral meters aan het maken was moest de constructie ploeg flink aan de bak. Met als extra uitdaging de logistiek in de schuur; waar laten we alle onderdelen die klaar zijn en hoe houden we werkplek over?

Het was begin Juli dat qua vormgeving de eerste 2 wagens al gereed waren en ook al deels in het foam stonden. Begin Augustus hoefden we eigenlijk alleen nog van de hoofdwagen (nummer 3 in de optocht) het onderste deel te lassen. Dit hadden we ook zo gepland omdat we hadden voorzien dat we met alternatieve materialen nog flink werk hadden en dus 2 weken voor het corso al lasklaar wilden zijn.

Parallel aan het laswerk was er een crew alternatief met de taak om de ‘straalmotor’ vorm te geven en uiteindelijk het spaceship een gecrashed uiterlijk te geven. Een niet gemakkelijke opdracht maar wel eentje die met glans volbracht is! Met een verzameling oude (en nieuwe) technische onderdelen van auto’s, machines en luchtinstallaties werd het een echt spaceship motorblok.

Twee weken voor het 99% corso lasklaar, 1 week voor het corso 99% foamklaar, op vrijdagavond de eerste opzetstukken in de kraan en uiteindelijk 12 uur voor de start van het corso het sein dahliameester.

Gezien deze voor ons uitzonderlijke planning zaten we elkaar regelmatig aan te kijken terwijl we de voortgang van het werk bekeken; de conclusie was dan ook geregeld: ‘het is een bijzonder bouwjaar’.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 12/09/2022