Nog 4 weken te gaan maar de eerste vormen en ideëen beginnen nu echt zichtbaar te worden. De eerste bewegings-mechanismen zijn getest, de honden beginnen vorm te krijgen en de musher staat stevig op z’n slee en hoeft alleen nog maar een paar wanten en onderbenen te krijgen.

Vorig weekend kwamen er al een paar foto’s van ingewikkelde touw/katrol constructies langs. Omdat afgelopen week de elektro motor op z’n plek geplaatst is kon dit weekend de eerste beweging van het Noorderlicht getest worden. Hieronder een kleine teaser van de ingenieuze installatie.

Ook is dit weekend een eerste aanzet gemaakt voor de aandrijving van de honden. De assen en tandwielen zijn uit het veelbesproken ‘Nameless-magazijn’ gehaald en met behulp van de rompen van de honden is de eerste constructie hiervoor uitgezet.

Enige smet op het weekend was de vrijdagavond die de geschiedenis in zal gaan als de ‘grote biercrisis’. Nu is het biertje achteraf een wezenlijk onderdeel van het wagenbouwen, zeker op de avonden in het weekend is dit een groot aandeel in het slagen van een bouwavond. Het grote probleem afgelopen vrijdag was echter dat de koelkast na, voor een ieder aanwezig, 2 versnaperingen compleet hol van binnen klonk. Dit betekende dat zelfs de tweewieligen de avond vroegtijdig moesten afbreken vanwege het gebrek aan proviand.

Ondanks deze crisis lieten we ons niet uit het veld slaan en stonden zaterdagochtend dubbel zo fris bij de wagen. Goede oefening voor volgend weekend als de kraanmachinist het Noorderlicht gaat plaatsen….om 8 uur ‘s ochtends.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 28/07/2013