Na veel vage hints en ontwerp-verhalen kan ik dan eindelijk het ontwerp voor PODB cq de Brekers bekend maken. Het ontwerp is getiteld ‘De Bevrijding’ en hiermee gaan we het feest uitbeelden dat losbarstte toen ons land in 1945 bevrijd werd door de Canadezen.

Na het ‘introductie’ jaar 2014, waarin ik de groep ook een beetje moest leren kennen, kon ik voor dit jaar wat beter inschatten wat voor type creaties deze groep op zoek was. Toen ik afgelopen September hier in de regio de festiviteiten voor 70 jaar bevrijding zag ik hier meteen een leuk onderwerp in. Over het algemeen zijn onderwerp over de oorlog wat beladen maar met de juiste invalshoek zou hier toch een mooie ‘feestwagen’ van gemaakt kunnen worden.

Overtuigd van dit onderwerp legde ik halverwege November een eerste schets, met verhaal over de uitwerking, voor aan de ontwerpcie. Ook zij herkenden hierin een onderwerp dat goed bij de groep zou passen en waren meteen enthousiast. Na een paar weken klussen kon ik afgelopen weekend dan eindelijk de maquette afleveren en kon deze gisteravond aan de buitenwereld gepresenteerd worden.

Het moet een vrolijke creatie worden waarbij de figuratie een belangrijke rol gaat spelen. Een ouderwetse ‘Theatercorso’ wagen…

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 14/03/2015