Altijd leuk als er nieuwe initiatieven worden bedacht om het corso (of is het nu Bloemencorso??) in Vollenhove wat aandacht te geven. Bij alle andere grote corso’s kennen ze het fenomeen al jaren maar als laatste sluit dan toch ook Vollenhove in de rij aan; er komt een ontwerp presentatie!

Nou was er vorig jaar bij de bekendmaking van dat Unesco gedoe ook al een verkapte ontwerp-presentatie maar nu pakken ze door en is het officieel aangekondigd. Top idee!

Dus komende zaterdagochtend zijn de ontwerpen in de Oranjerie te bezichtigen. Zelf vind ik de zaterdagochtend nogal ongelukkig gekozen aangezien dat voor veel groepen een flink deel van de effectieve klustijd op de bouwzaterdag zal kosten. Doet een beetje denken aan de ‘rode draad spelzaterdagen voor wagenbouwers’ jaren geleden waar alleen Anno’92 destijds aan meedeed vanwege de keuze voor zaterdagmiddag.

Project PODB

Zoals het in St. Jansklooster al een tijdje gebruikelijk is wordt ook dit jaar de derde vrijdag in Augustus een ontwerp-presentatie avond georganiseerd. Dus komende vrijdagavond zullen alle ontwerpen in het Dorpshuis te bewonderen zijn en zal spoedig daarna ook de maquette van ‘Sin City’ onthuld worden.

Ook hier hebben ze wat nieuws: een corsopoll (wie gaat er winnen?) en daarnaast kunnen bezoekers ook een stemmen op de mooiste maquette. Als ik dat vantevoren had geweten! 🙂

Vorige week ook druk bezig geweest om een trailer met presentatie van de maquette en onderwerp in elkaar te draaien dus dat komt goed uit voor komende vrijdag!

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 16/06/2014