Na de update van Venomeen afgelopen maand was het ook tijd om weer eens naar de gebruiksvriendelijkheid van CorsoNetwerk te kijken.

Bij de laatste update in 2015 was de website al wat meer geschikt gemaakt voor mobiele weergave maar sinds de laatste tijd meer dan 65% van de bezoekers de site via mobiel bezoekt was het tijd om de website ‘mobile first’ te maken.

Vooral met de ervaring van het opbouwen van Venomeen.nl bedacht ik me dat ook CorsoNetwerk in de afgelopen 9 jaar een grote database was geworden van uitslagen en ontwerpen. Met dit gegeven is de database qua tags opgeschoond en wat velden omgeschreven zodat het eenvoudig doorzoekbaar werd.

Qua design was de vorige versie op mobiel een vereenvoudigde versie van de site. Het doel nu was om alle pagina’s en artikelen via corsoplaatsen, jaartallen, tags, ontwerpers en buurtschappen vindbaar maken. Met behulp van een zoekbalk kan zo eenvoudig die ene uitslag of dat ene ontwerp van die specifieke corsogroep gevonden worden.

Hiermee is de site denk ik, na 2 roerige corsojaren, klaar voor het nieuwe jaar en een frisse start in corsoland in 2022.

CorsoNetwerk.nl

Categorie: weblog

Tags: /

Datum: 27/10/2021