Omdat dit weblog er toch vooral voor is om m’n corso gedachtengangen uit te typen kon ik deze toch niet laten gaan. Gisteravond zijn in St. Jansklooster tijdens een feestelijke avond voor wagenbouwers de overige prijzen bekend gemaakt maar werden ook wat puntentellingen openbaar.

Uiteraard wil ik vanuit Heeze de groepen The Next (Publieksprijs) en Olympia (Gouden Dahlia) van harte feliciteren met de door hun behaalde prijzen. Toch deed een tweet van PODB (met bovenstaande foto) de wenkbrauwen fronsen.

Nu hadden we al het gevoel, met een gedeelde 6e plaats voor figuratie, dat de jurering van het onderdeel figuratie niet helemaal het beeld weerspiegelde van de prestaties. Waar menig toeschouwer en corsoliefhebber de acteer prestaties van onze figuranten loofden bleef de waardering van de jury hiervoor achterwege. Geen ramp maar vooral jammer voor de mensen die hier, met succes, zoveel tijd in hebben gestoken.

En toen kwam gisteravond de bovengenoemde tweet voorbij met de puntenaantallen van de figuratie-jury. En geloof het of niet maar de 2? juryleden bleken het dit jaar ook nog ‘s volledig eens met elkaar, tot in de puntenaantallen aan toe…en dat voor elke wagen die tijdens het corso en de volgende dag gejureerd is. Laat ik dan maar naïef blijven en geloven dat er een unieke situatie heeft plaatsgevonden….

Toch bekruipt mij het gevoel dat dit onderdeel niet geheel serieus genomen is en dat ik dat vooral voor alle wagenbouwers en vrijwilligers die hier zeer veel tijd in steken erg treurig vind. Zoveel dingen die me zijn bevallen tijdens mijn ‘debuut’ in dit corso afgelopen jaar zo valt me deze situatie erg tegen. Wie weet in 2015 een nieuwe kans om ons te bewijzen!

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 20/09/2014