Wat een heerlijk weekend was dit! Net als vorig jaar ging de start van de maquette-bouw gepaard met prima lenteweer, alleen dit jaar ruim een maand eerder dan in 2011.

Maandag begon de week met de inkopen van materialen voor de maquette, mdf-platen, houtlijm en andere benodigdheden. Voordeel was dat we net 2 nieuwe fauteuils hebben gekocht die werden bezorgd met een enorme lading karton, dus daar hebben we voorlopig geen tekort aan.

Na een hele week nagedacht te hebben over de opbouw van de maquette hebben we vrijdagmiddag de decoupeerzaag in het mdf gezet en de eerste vormen uitgezaagd. Dit leek een mooi begin voor een maquette bouw weekend tot m’n persoonlijk ‘technische commissie’ in de vorm van Karin me wees op een kleine denkfout bij het uittekenen en uitzagen. Dus we konden opnieuw beginnen.

Maar ondanks dit kleine ‘probleempje’ ben ik toch een aardig eind gekomen dit weekend. Twee mooie zonnige dagen werden ingevuld met zagen, snijen, lijmen, denken, bekijken, slopen, opnieuw lijmen, slopen….maar allemaal in het zonnetje! 

De actuele status is dat het eerste onderstel “ruimtelijk-compositie-technisch” (mooi LINGO-woord) aardig vordert en goed inzicht geeft. Volgende stap is de hoofdvorm van het tweede onderstel uitwerken. ‘s Kijken hoe we komende week in de vrije uurtjes vooruit komen.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 25/03/2012