Weer even in het zuiden na een paar dagen vol met wagenbouwen frikandellen en bier in Vollenhove. De laatste 3 weken zijn ingegaan dus het wordt nu vooral zaak om knopen door te hakken en het laswerk af te gaan maken. Groot onderdeel daarvan was afgelopen weekend het opzetten van de aurora borealis.

Zaterdagochtend 8 uur was afgesproken met de kraanmachinist dus dat betekende dat voor de meeste mensen de 6 nog op de wekker stond toen deze af ging. Dankzij een goede voorbereiding vrijdagavond stond het gevaarte binnen no-time bovenop de constructie. En zo snel als het opzetten ging zoveel ellende gaf het om de wagen in de tent te krijgen: er waren in de hoogte wat probleempjes omdat het opzetstuk een 0.9 graad vooroverhing….en dus achter een paar centimeter omhoog kwam. Enige oplossing was het tentdak enkele centimeters verhogen en nog voor het einde van de ochtend stond de wagen weer netjes op z’n plek in de tent.

In de middag was voor lasteam Berk de opdracht om de musher van z;n koude handjes af te helpen door de wanten te vormen. Hiermee was ook meteen het laatste laswerk aan de pop achterop klaar. Zo konden we ons ‘s avonds bij het team ‘hondenbeweging’ voegen om een werkend prototype draaiende te krijgen. De beweging zat erin maar helaas konden we ook concluderen aan het eind van de avond dat er vooral teveel ongewenste beweging qua stabiliteit in zat. Dus dat betekende dat we zondagmiddag het LEGO model er weer bij konden pakken om deze aan te passen. Maandagavond hebben we de definitieve beweging vastgesteld en nu is het een kwestie van kopiëren naar de volgende 3 paartjes honden. Een hell of a job maar heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.

Gisteravond met de grote vakantieganger de grote lijnen van de ‘trail’ uitgezet zodat er komende dagen ook daar het nodige laswerk gedaan kan worden. Met een beetje wils- en mankracht kunnen we dan komend weekend met het laswerk aan het onderstel een heel eind komen.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / /

Datum: 07/08/2013