Corsocreatie voor Corso Vollenhove 2022

Samenwerking

In samenwerking met Marco Bron en Henk Jan Roeten

Omschrijving Project

Een multimediaal ontwerp over een excentrieke miljardair die terugkomt als eerste maantoerist. Alleen de landing verliep niet helemaal volgens plan.

Prijzen

Ereprijs / Verlichtingsprijs / 3e Figuratieprijs

Corsoblog 2022 »

Achtergrond

De snelste auto, de grootste boot en het meest luxe vliegtuig. Nee; de rijksten van onze aarden hebben het niet makkelijk. En in 2022 kwam daar een bizarre strijd om de status en macht bij. Niet over de snelste, de grootste of de beste, maar over de eerste. De eerste toerist op de maan!

In 2022 namen we iedereen mee in het verhaal van de excentrieke miljardair Elon Nuts die als eerste maantoerist met de SC Pioneer II terugkeerde van een maanvakantie. Een verhaal dat uitgebreid werd vormgegeven door middel van ‘journaals’ van NSAToday waarbij de leden van Nameless figureerden in persconferenties, interviews met deskundigen, gesprekken met voor- en tegenstanders, enzovoorts.

Het hele verhaal is terug te kijken op NSAtv.nl

De verrassing zat ‘m uiteindelijk in dat we met een gecrashed spaceship het corsoparcours betraden, inclusief brokstukken & rokende puinhopen. Een verrassing die in de smaak viel bij de jury en ons een Ereprijs opleverde.

Ontwerp

Hieronder een video van het ontwerpproces van eerste schets tot eindresultaat:

Maquette

Het grafische ontwerp is vervolgens in een (schaal 1:10) 3D maquette die pas na het corso aan de buitenwereld werd getoond.

Resultaat

Hieronder een video van het eindresultaat:

Jury QuotesFoto's: Judith Been & Wim Echten
Categorie: corso

Tags: / /

Datum: 29/05/2022