Wow, het is weer gelukt! Samen met fantastische groep bouwers een ereprijs weg kunnen zetten waar nog lang over gepraat zal worden, al is het maar vanwege het formaat 🙂

In plaats van 1 lange update over de afgelopen dagen doe ik elke keer een update per dag. Vandaag waar we gebleven waren na de laatste update:

Donderdag
Donderdagochtend, de ochtend dat de eerste bloemen op de wagen gingen. In de vergadering de avond ervoor hadden we al te horen gekregen dat ik met Rick in de BVKKA (BeslotenVennootschapKutKlussenAlternatief), niet te verwarren met de BVKK, m’n werk moest gaan voortzetten om de wagen van het nodig hout te gaan voorzien. 

We waren dinsdag en woensdag al bezig geweest met de houten bouwsteiger voor de figuratie, een leuke klus wat uiteindelijk ook echt een meerwaarde voor de wagen bleek. Toen deze steiger eindelijk stond kwam de volgende ‘houtklus’: de terugvallende vlakken van diagonale houten panelen voorzien. Hierdoor werd het grote lijnen en vlakkenspel van de toren een beetje onderbroken. Dus dit betekende veel meten, zagen en houtnerf branden; en dus ook steiger op steiger af en zo de hele dag door. 

Omdat dit jaar de eerste ‘Zundert-lading’ met dahlia’s al op woensdagnacht kwam konden we donderdagochtend meteen beginnen met steken en prikken, in plaats van het traditionele konten, stippen en plakken. Het doel was om donderdagavond de bovenste steiger in de bloemen te hebben, maar de hoogste verdieping bleek evenals bij het lassen en foamen een verdieping waar heel veel tijd in zat. 

Desondanks hadden we een mooie slag gemaakt de eerste dag en zaten er al zo’n 125 kisten bloemen op de wagen. Wat we toen nog niet wisten is dat dit slechts een schijntje was van het totale aantal bloemen dat we zouden gaan verwerken.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 27/08/2012