Zo, dit is wel even wat anders dan vorig jaar. Waar we vorig jaar in de laatste week alles mooi op tijd af hadden en rustig met de afwerking bezig konden loopt de planning dit jaar allemaal wat achter. Zelfs te weinig tijd om hier een stukje te schrijven! 🙂

De targets voor afgelopen weekend waren helder, de tweede wagen (die eigenlijk de eerste wagen is) moest zaterdag lasklaar zijn. En nu is het dichtlassen van de laatste gaten altijd een stukje meer werk dan het lijkt. Maar zaterdagavond even voor middernacht hebben we toch als laatste de lastoorts kunnen neerleggen. Ondertussen werd de andere wagen al van een eerste likje verf voorzien, en kon er bovenaan begonnen worden met ‘foamen’ (leek een oplossing blijkt in de praktijk klere-werk)

Het woord is gevallen: Foamen. Omdat we dit jaar de bloemen gaan ‘prikken’ in plaats van plakken is het van belang dat de ondergrond steviger is. Een veelgehoord en beproefd concept volgens veel groepen uit het naburig TheaterCorso is het gebruik van foam hiervoor. Het voordeel is dat er slechts een laagje foam op de wagen hoeft, en er vervolgens meteen bloemen op kunnen.

Het nadeel is dat het bevestigd moet worden met vlechtdraad. En aangezien ik mezelf een aantal jaren geleden in mijn LC-tijd plechtig had beloofd NOOIT meer vlechtdraad aan te raken snap je het nadeel 😉

Het is nu woensdag en het schiet aardig op met het foam, dat gaat wel goed komen. En ondertussen worden zie je langzaam het ontwerp steeds beter tot uiting komen met kleur en alternatieve materialen.

Dat wordt nog paar dagen doorbikkelen om zaterdagmiddag te kunnen rijden, of misschien wel belangrijker: zondagmiddag een mooi feest te bouwen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. 

Tot zondag!

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 22/08/2012