“Zou de wagen al helemaal in de steigers staan?” was de vraag toen ik vrijdagavond de bouwplaats op kwam rijden. Gelukkig scheelde het niet veel en hebben we dezelfde avond de laatste 2,5 vloer (van de 4) erin gelegd.

Dit betekende dat we zaterdagochtend konden beginnen met een hoop materiaal en materieel naar boven slepen, lasapparaten, betonijzer, betonscharen en voor mezelf m’n lashandschoenen.

Al snel bleek de enorme werkvloer op de bovenste verdieping ideaal, qua ruimte maar ook door het frisse zomerbriesje wat ons op 8m boven de grond afkoelde. Terwijl ik de grote lijnen aan het uitzetten was werd een ingenieus systeem met touw bedacht om de 2 topliggers (van elk 7m lang) naar de bovenste verdieping te krijgen. Dit werkte wonderbaarlijk goed waardoor de laatste hoofdelementen van de hoofdconstructie op hun plek gezet konden worden.

Het was even uitzoeken wat de beste manier is om de ovalen in de juiste maat te buigen en te plaatsen. Maar uiteindelijk aan het eind van de middag stonden op de bovenste verdieping van de tweede wagen de grote lijnen en konden we zelfs al een verdieping lager wat betonijzer bevestigen.

De biertjes daarna op het nieuwe terras waren verdiend.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 01/07/2012