Het begin was, de eerste haalbaarheids-check was gedaan.

Omdat ik voor het ontwerp niet afhankelijk wil zijn qua uitwerking en vormgeving van de mogelijkheden (beperkingen) van een computerprogramma was het nu zaak om de 3D schets om te toveren tot een pentekening. 

LCD LichtbakEn om een digitale schets over te trekken in een analoge schets moest ik iets verzinnen waarop ik makkelijk snel kan schetsen en itereren op ideeën. Dus knutselde ik m’n eigen lichtbak in elkaar van een oud LCD-scherm (zie foto).

Dit werkte bijzonder goed en in 2 avonden en een stuk of 7 pogingen later had ik de pentekening die het idee aardig in beeld bracht. 

Als Photoshop-addict ben ik uiteraard deze analoge pentekening weer gaan digitaliseren om de nodige Photoshop-techniekjes erop los te laten zodat er een beeld ontstond dat ik met m’n ‘experts’ kon overleggen.

2 Weken geleden had ik een weekendje Vollenhove op het programma staan (om te klussen voor dat andere geweldige Venose feestje). En omdat het idee dat ik had wel een flinke uitdaging zou zijn voor de bouwgroep besloot ik het concept te overleggen met de voorzitter; zodat ik ‘m niet weer verras om de ontwerpkeuze vergadering.

Na wat discussie en het bekijken van de mogelijkheden was het tijd om alles even te laten bezinken onder het genot van wat pilsjes in Saan.

Het is nu 2 weken later en ik laat het voorlopig allemaal even bezinken. De tekening zal nog wat verdere uitwerking nodig hebben om straks te kunnen presenteren, en dan hoop ik de leden van Nameless andermaal te kunnen overtuigen om met een ontwerp van mij de straat op te gaan.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 11/12/2011