Het corso-seizoen begint in September en eindigt eind Augustus. Dus een nieuw seizoen, een nieuw ontwerp, een nieuw weblog met een nieuwe jasje.

De oplettende kijker heeft al gezien dat ik sinds medio Oktober al bezig ben met een ontwerp voor 2012. Dat begon met een vaag ideetje en kwam op 25 Oktober tot een eerste (onleesbare) schets.

Vorig jaar kwam de inspiratie van een onderwerp dat al jaren in het hoofd ronddwaalde, wat vervolgens na veel iteraties werd uitgewerkt tot het ontwerp dat eind Augustus de Ereprijs haalde in Corso Vollenhove.

Dit jaar komt de inspiratie vanuit een heel andere kant; een ruimtelijk concept waarbij een passend onderwerp gevonden werd. Ruimtelijke ideeën in het hoofd zijn leuk maar dit idee had wel een beetje ruimtelijke verificatie nodig om te kijken of het allemaal ook haalbaar was. Ik heb namelijk nog wel ‘s ideeën die in het hoofd veel potentie hebben waar in het echt gewoon niet haalbaar zijn.

Dus de eerste stap was de ‘haalbaarheids-check’: en de snelste manier hiervoor was 3D computer schetsen in SketchUp. Al schetsend in dit computerprogramma werd mijn ruimtelijk concept bevestigd, daar zit wel potentie in.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 11/12/2011