Het was denk ik ergens in 1997 dat ik het boek ontdekte in de bibliotheek van Vollenhove. We waren net een paar jaar bezig met onze groep Les Charrons en het corsovirus begon zich op hoog tempo door alle vezels van m’n lichaam te verspreiden.

’50 Jaar Mens & Dahlia’ was een jubileumuitgave ter ere van 50 jaar Bloemencorso Zundert waarin met mooie foto’s en tekst elk jaar besproken wordt. Ik kan me nog herinneren dat ik bijzonder gefascineerd was door alle mega creaties die al door de straten van Zundert reden terwijl in andere corsoplaatsen de optochten niet meer waren dan opgetuigde boerenkarren. Vooral de uiteenlopende (vaak winnende) ontwerpen van Ellie Snepvangers bleven me boeien.

De maximale leentermijn van 3 weken maar ik denk dat ik het boek meerdere keren heb geleend en net zo vaak verlengd heb. Toen ik jaren later in Zundert kwam vernam ik dat het boek maar moeilijk te verkrijgen was. Enkele jaren geleden is er nog een addendum uitgebracht met nog ’s ’20 jaar Mens & Dahlia’ welke ik destijds meteen besteld heb.
boek2
Vanwege de naderende verhuizing naar Vollenhove heb ik vorig weekend nog even een borrel gedronken met mijn CorsoNetwerk collega MVB in de Heezerse horeca. Tijdens het oneindig ouwehoeren over corso en de Brabantsedag kwam dit boek ook ter sprake en hij wist me te vertellen dat hij onlangs een exemplaar had weten te bemachtigen via internet. Dus de volgende ochtend meteen op zoek gegaan en bingo! Vanmiddag vond ik ‘m netjes ingepakt in de brievenbus; mooie toevoeging voor de collectie.

Straks op naar Vollenhove voor een Fatal meeting en morgenavond nog even langswippen bij de ontwerp presentatie van Corso Klooster. Ontwerpen zullen hier binnenkort te vinden zijn…

Categorie: mycorsodiary

Tags: /

Datum: 29/04/2016