Alweer dik 2 maanden geleden dat hier de laatste update verscheen; de uitgebreide terugblik op het corsojaar 2018. Ondertussen is het alweer November en zijn er verschillende bijeenkomsten en evenementen geweest om 2018 af te sluiten en 2019 af te trappen.

Een korte samenvatting van de afgelopen 2 maanden.

Allereerst zijn we als ontwerpers even bij elkaar gaan zitten om het ontwerp jaar te evalueren met z’n drieën. Wat ging goed, waar zitten nog verbeteringen, welke richting willen we op en uiteindelijk de vraag of we voor 2019 in dezelfde samenstelling gaan proberen een ontwerp neer te zetten voor Nameless.

Vervolgens hadden we 22 September een erg geslaagde afsluitingsfeest van het bouwjaar met alle leden, sponsoren en overige betrokkenen van Nameless. Hier werden verschillende leden en sponsoren in het zonnetje gezet en werd uitgebreid en hilarisch terug geblikt op het corso seizoen. Uiteindelijk een topfeestje, top geregeld door de feestcommissie.

Begin Oktober werden we getrakteerd op het juryrapport waarna we vervolgens half Oktober de jury aan de tand mochten gaan voelen tijdens het jaarlijkse Jury-overleg. Gezien de uitstekende jury-rapporten de laatste jaren zijn de discussies niet meer zoals vroeger. Hierdoor hadden we wel meer tijd om naar de mening van de juryleden te vragen betreft andere dingen als het spuiten van bloemen, wat ze van naamborden vinden en hoe ze tegen ons corso aan kijken als buitenstaanders. Toch elke keer weer leuk en interessant om met mensen uit de corso-wereld te spreken, inspirerende middag.

Was het half September nog de vraag wat onze plannen voor 2019 zouden zijn, zo werd half Oktober de eerste meeting belegd om ’s concreet op tafel te gooien welke ideeën we hadden en te bekijken of hier iets tussen zat met potentie. Nu liep ik zelf al even met een concept in m’n hoofd wat me uitermate goed bij Nameless leek te passen. Het duurde dan ook niet lang dat het idee begon te groeien tot een corsowaardig concept. Uiteindelijk met ondersteuning van een LP en de nodige biertjes begon het idee zich aardig te vormen.

Ondertussen het nodige contact gehad via WhatsApp en verschillende schetsjes uitgewisseld om de eerste technische uitdaging te tackelen. Volgende week snel weer bijeen komen om knopen door te hakken en de koers te bepalen voor het verdere ontwerpproces.

Eén van de leukere initiatieven van de 4V’s om het corso bij de jeugd te laten leven is het jaarlijkse Frommelcorso voor basisschoolkinderen. Elk jaar knutselen zo’n 25 groepjes miniatuur corsowagentjes waarmee ze dan begin November voor een afgeladen sporthal hun rondje over het miniatuur parcours mogen doen. Vorig jaar ben ik voor het eerst gevraagd om op te treden als jurylid en ook dit jaar aan mij de eer om, samen met 3 andere corsokenners, de wagentjes te jureren. Het enthousiasme onder de kinderen is erg mooi om te zien en het werk dat wordt gestopt in de wagentjes, de oneindige aantallen crepe papier frommels, de figuratie, zelfs verlichting is indrukwekkend. Wederom erg leuk om te doen en een mooie manier om het corsovirus op vroege leeftijd te verspreiden door Vollenhove.

Dit was het bijna maar we kunnen natuurlijk de evaluatie vergadering van afgelopen weekend niet onbesproken laten. Gelukkig is er in 2018 heel veel goed gegaan en hebben we veel probleempunten van 2017 goed aangepakt. Het ging dan ook vooral om de aanstelling van de nieuwe voorzitter. Na 20 jaar heeft de bekende voorman de hamer overhandigd en een goede afscheid-speech gekregen. Vanaf het eerste moment dat ik bij Nameless kwam altijd zeer goed samengewerkt en ik heb er veel vertrouwen in dat komende jaren ook in de nieuwe samenstelling Nameless volle kracht vooruit kan.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 14/11/2018