Het was alweer even geleden sinds de laatste update. Maar zo aan de vooravond van de ontwerp keuze voor 2019 van Nameless een mooi moment om te laten weten hoe de zaken er voor staan.

Half Oktober hadden we het onderwerp te pakken waarmee we komend jaar mee voor de dag willen komen. Het globale concept en hoe we dit wilden gaan vormgeven hadden we al vrij snel voor elkaar. De technische uitwerking die hierbij kwam kijken had wat meer voeten in de aarde.

Daarvoor zijn we in December al een avondje vervroegd in de maquette werkplaats gaan klussen om de technische (on)mogelijkheden te verifiëren. Hoewel dit die avond voor tevreden gezichten zorgde begonnen we in de loop van December en begin Januari toch weer te twijfelen of we de juiste keuze hadden gemaakt.

Dus zijn we 2 weken geleden weer om de tafel gaan zitten om de verschillende opties te bespreken. Omdat we qua beeld/sfeer al aardig op 1 lijn zaten was het puur de technische aspecten uitdenken en bekijken of het mogelijk was. Dit was een zeer nuttige avond omdat we niet alleen een aardige oplossing hadden maar vooral omdat het hele beeld er uiteindelijk nog sterker van wordt ook.

Daarmee was ook meteen het startschot gegeven om het hele idee presentabel te gaan maken. Hiervoor had ik afgelopen jaren een werkwijze ontwikkeld waarbij het analoge potlood in samenwerking met Sketchup en Photoshop voor het plaatje zorgde. Dit jaar een nieuwe poging gedaan om deze werkwijze volledig te digitaliseren en elke laag van de tekening in Photoshop op te zetten. Vooraf had ik een beeld voor ogen hoe we het idee het mooiste kunnen presenteren en na 2 weken photoshoppen is het leuk om te zien dat het ook echt gaat worden zoals ik het me voorstelde. Een 8k plaatje waarin vrijwel elk detail strak in de pixels zit.

Komende week nog 1 keertje bij elkaar komen voor een knutselsessie zodat we vrijdag ook op alle vragen een antwoord kunnen gaan geven. En sowieso tot vrijdagavond druk aan de slag om de hele presentatie in elkaar te draaien. Hopelijk kunnen we dan net als afgelopen 2 jaar de overige leden overtuigen van ons idee voor 2019…

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 28/01/2019