Hèt evenement van het jaar in mijn eigen woonplaats dat ik door de ongelukkig gekozen datum elk jaar weer zal moeten missen. Daarvoor is me het wagenbouwersfeest in Vollenhove me toch iets teveel waard nog.

image

Dus zal ik het elk jaar weer moeten doen met de samenvattingen en vele videobeelden die worden gemaakt tijdens de voorbereiding en de optocht. Dat is toch iets waar ik elk jaar weer erg van onder de indruk ben; de professionaliteit waarmee dit evenement naar buiten gebracht wordt. Mooie evenement posters met bijbehorende trailers waarin het thema van dat jaar goed tot naar buiten wordt gebracht. Het hele PR-plaatje zoals dat hier tot stand komt is iets voor vele evenementen om ‘s goed naar te kijken.

Toen ik van de week de uitgebreide samenvatting zat te kijken stond ik weer te kijken van de inventiviteit van de groepen. In zowel kleine dingetjes qua figuratie (of acteurs zoals ze dat hier noemen) als beeldbepalende transformatie van complete creaties. Als absolute topper vond ik dit jaar het idee van m’n zaalvoetbal teamgenoot zijn cluppie er wel echt uit springen. Zij kwamen met een wagen over de verhuizing (en afscheid) van vele Nederlanders aan het begin van de eeuw naar bijvoorbeeld Canada. Door aan het hele publiek zakboekjes uit te delen werd het publiek, dat de acteurs terug uitzwaaide, echt een onderdeel van de complete creatie. Zie hieronder wat een gaaf effect dat gaf in de optocht.

De wagen ‘Ondergedoken Joden Gearresteerd’ beeldde een heel gevoelig onderwerp uit. De groep Hâisjo liet zien dat er met respect voor een dergelijk onderwerp er een fantastische creatie uit kan komen. Stilte en kippevel was het resultaat, erg knap.

image

En als ik dan kijk naar de 2 wagens die ik afgelopen jaar ontworpen heb kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat ik toch wel geïnspireerd wordt door wat m’n dorpsgenoten elk jaar op de weg zetten.

Voor de mensen die interesse hebben, de hele optocht is terug te zien op de website van Omroep Brabant.

Foto’s afkomstig van Brabantsedag.nl

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / /

Datum: 10/09/2014