Corsobouwers zijn hongerig en elk jaar hebben we iets culinairs om naar uit te kijken. Dat was altijd een mooi uitje met voorgerechten, hoofdgerechten en heerlijke toetjes. De laatste jaren konden we zelfs wel spreken van een etentje in een sterrenrestaurant; zo goed was het allemaal voor elkaar.

Toen kwam 2020 en hadden we allemaal al snel door dat het geen bezoekje aan de Librije werd eind Augustus. Maar daar hadden we allemaal begrip voor gezien de toestand waar Nederland zich in bevond in het voorjaar. Geen reservering gemaakt en dus geen groot verheugen op culinaire hoogstandjes.

Zo halverwege de zomer waren er toch nog wat groepen die dachten dat misschien een bezoekje aan de snackbar enige verlichting kon brengen. Het menu was beperkt tot een broodje kroket of broodje frikandel en voor de vegetariërs een kaassoufflé. Allemaal met in het achterhoofd dat we een jaar later wel weer bij Jonnie Boer van z’n sterrengerechten konden genieten Zo werd de ergste honger gestild maar zo’n klef wit broodje met een snack zorgt niet voor voldane magen.

Het najaar ging voorbij en begin 2021, midden in de winter, kregen we opnieuw de keuze hoe het corsojaar ingevuld moest worden. Werd het weer een sterrenmaaltijd, gingen we voor een jaartje iets goedkoper uit eten of werd het weer een bezoekje aan de snackbar of misschien wel helemaal niks?
Nu bleek dat iedereen wel honger had maar dat voor enkelen het perspectief van een snackie voor dit jaar misschien wel het maximale haalbaar was. Dus werd al snel de keuze gemaakt voor weer een jaartje snackbar, maar met dit keer ook keuze uit een Mexicano, een bamihap, een groenteloempia of voor de grote eters misschien wel een kapsalonnetje.

Toch bleek dat er een paar waren die dachten dat we met wat solidariteit er toch gezamenlijk wel een leuk etentje uit konden slepen. De rekening zou dan een beetje gesplitst worden en de twijfelaars mochten dan kiezen welk restaurant het zou worden. Zo kunnen we in ieder geval een reservering maken en mocht het dan straks in Augustus toch niks worden kunnen we op tijd onze reservering annuleren. We kunnen ons dan in ieder geval verheugen op een leuk vooruitzicht. Misschien is er dan wel geen voorgerecht of uitgebreid toetje maar het toch beter dan een snack die maar tijdelijk de maag vult.

Jammer dat uiteindelijk de reservering niet gemaakt is en dat we het weer met een snackie moeten gaan doen eind Augustus.
Volgend jaar een uitje naar het sterrenrestaurant?

Categorie: mycorsodiary

Tags: /

Datum: 13/05/2021