Zoals ik hier al eerder schreef was ik dit jaar door Corsief uitgenodigd om zitting te nemen in de jaarlijkse Schaduwjury in Zundert. Vandaag viel de Corsief met het artikel op de mat.

Het experiment dit jaar was om te kijken wat de invloed zou zijn als de (schaduw)juryleden verspreid over het parcours de optocht zouden bekijken (in tegenstelling tot de vakjury). Persoonlijk scheelde dat zeker bij 1 wagen een hoop punten aangezien ik de creatie van De Berk nooit open geklapt heb gezien (later die avond op televisie pas).

Hier onze uiteindelijke uitslag:
schaduw_uitslag

Zoals te zien verschilden we wat betreft de topnoteringen niet zoveel met de vakjury. Het grootste verschil was zichtbaar bij ‘De Worsteling’ van buurtschap Rijsbergen, een wagen die ik persoonlijk interessant maar ook erg mooi vormgegeven vond.

Het was vooral leuk om te zien bij de discussie hoe iedereen zijn of haar eigen favorieten had en die ook probeerde te verdedigen bij het bepalen van de uitslag. Zo had ik zelf bijvoorbeeld ‘Stil-leven’ en ‘Van Gogh’ helemaal niet zo hoog staan. Daarentegen vond ik de veiling van Laarheide zowel op het opstelterrein als in de optocht goed overkomen en in de top 5 staan.
laarheide_2015

Het was leuk om alles weer terug te lezen en bracht herinneringen van een geslaagde dag.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 22/10/2015