Ik gebruik al een paar jaar de tool Pinterest als inspiratiebron voor ontwerpen. Beetje browsen langs de vele creatieve uitspattingen van kunstenaar en designers heeft me al vaak op ontwerpen gebracht.

Bij 3 ontwerpen (waarvan 1 uiteindelijk gebouwd) kwam de inspiratie rechtstreeks vanaf 1 van de kunstwerken die ik op Pinterest voorbij zag komen.

1

dianahadid
De eerste keer was in 2012 bij het ontwerpen van de Toren van Babel. Ik was gefascineerd door de vormgeving van de kunstwerken van Diana Al Hadid. De manier waarop deze kunstenares met veel verschillende vormen en materialen een object neer zet inspireerde me tot de vormgeving van willekeurige vormen in de toren van dahlia’s.

2

zahahadid
Het tweede ontwerp is er eentje die ik vorige week als concept onthulde hier op de site. De ‘Whale‘ was een directe inspiratie na het zien van deze hangende sculptuur van de bekende designer/architect Zaha Hadid. De sculptuur deed me denken aan de grote vinnen van een walvis en ik zag de vinnen al door het water bewegen.

3

schokland
Het derde ontwerp is deels geinspireerd op het bovenstaande kunstwerk van Kiny Copinga dat te vinden is op Schokland. Het kunstwerk beeld in 1 kort aanblik erg mooi de ontruiming van Schokland en de verhalen hieromheen uit.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / /

Datum: 15/11/2015