De juryrapport bijeenkomst gehad, de prijzen verdeeld en de naslagwerken bij de drukker. Kortom tijd om het mooie corsojaar 2019 af te sluiten en volle bak vooruit te kijken naar corsojaar 2020! Een bijzonder jaar omdat het de 25e wagen van Nameless wordt, en het 10e jaar dat ik bij de groep zit.

Tijdens de evaluatievergadering werd vanuit de groep de voorkeur uitgesproken voor een beetje vrolijk/feestelijk onderwerp. Er zijn afgelopen weken al heel wat hoofdbrekens geweest om een onderwerp te vinden wat èn goed past bij onze ambities èn ook een beetje vrolijk is. Eind Oktober hebben we weer met z’n drieën bij elkaar gezeten om ‘s te brainstormen wat een mooi onderwerp is om het jubileumjaar van Nameless kracht bij te gaan zetten.

Aan het eind van de meeting tijdens deze druilerige oktoberavond hadden we 1 onderwerp waarvan we dachten dat er (letterlijk) potentie in zat en wat ook nog een vrolijke noot had. De volgende stap bij ons is dan via Whatsapp wat schetsen en 3d mockups uitwisselen om te kijken of hetgeen wat we besproken hebben ook echt wat gaat worden. Daarbij leken we een beetje vast te lopen dus zodoende werden er ondertussen ook nieuwe opties qua onderwerpen uitgewisseld.

Uiteindelijk sprong er 1 concept wel echt uit waarvan we wisten dat het iets fraais op kon gaan leveren. Een concept hebben is 1 maar daarbij ook nog een context en compositie verzinnen bleek nog een lastige. Brainstormen via Whatsapp blijkt dan toch te werken want waar we op maandag nog onze zoektocht naar context begonnen hadden we op vrijdag uiteindelijk het eureka moment.

Ik denk dat we er mooi op tijd bij zijn met het basisidee en dat we vanaf nu volle bak aan de uitwerking kunnen gaan werken. Volgende week de eerste bijeenkomst van de Nameless 25 Jaar Jubileum Commissie en dan begint het hopelijk het corsojaar 2020 al mooi vorm te krijgen.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 08/11/2019