Bijna een maand geleden presenteerden we tijdens de opening van het corsoseizoen de maquette van ‘Maan’. Voor ons ook meteen het startsein om los te gaan.

Ondertussen hebben we er alweer 3 zaterdagen en 3 doordeweekse avonden op de bouwplaats op zitten. De eerste keren was het vooral zaak om de schuur op orde te krijgen en het onderstel in shape te krijgen voor een nieuw corsojaar.

Het was alweer even geleden dat het onderstel een opschonings-behandeling had gehad dus werd er heel wat geschiedenis aan kokers en andere constructie resten van het onderstel af geslepen. We hebben nu dus weer een mooi schoon onderstel voor een frisse start in 2017.

Het zijn nu voornamelijk losse elementen waar we mee gestart zijn. Voor de vele dakpannen hebben we een mal in elkaar geknutseld zodat we flink productie kunnen draaien. In 2/3 dagdelen hebben we al zo’n 25 dakpannen in de hoofdvorm gelast. Daarnaast is er een start gemaakt met de hoofdvorm van de maan en de sluierbewolking.

Afgelopen dinsdagavond hadden we al 3 lasapparaten aan het brommen, ’s kijken of we dat vanavond kunnen gaan overtreffen…

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 19/05/2017