Een stralend zonnige dag, mooie groene velden en een zooitje sportieve wagenbouwers; de juiste ingrediënten voor het jaarlijkse Wagenbouwers Voetbaltoernooi. Met Nameless hebben we in de afgelopen weken na een strenge selectieprocedure een team van formaat kunnen samenstellen.

Vol goede moed stroomden rond half 10 de wagenbouwers binnen om hun voetbalkunsten te vertonen op sportpark ‘De Benten’. Omdat het alweer bijna 15 jaar geleden was dat ik op het veld gevoetbald had moesten er van tevoren wel nog even wat kicksen geleend worden bij een lokale voormalige voetbalheld.

Zo stonden we om 10.18 uur exacte gereed met ons team bestaande uit 1 zaalkeeper, 6 veldvoetballers en een badmintonner/frikandelbakker. Ik had dinsdagavond tijdens de nazit al laten vallen dat ik voor niets minder dan een finaleplek zou gaan dus het doel was gesteld. En zo lag er tijdens de eerste wedstrijd na een kleine misser van mijn kant binnen 2 minuten een bal in ons doel; 1-0 voor De Vereniging. Even de boel wakker schudden dus en dat bleek want binnen no-time schoot onze jeugdige aanvaller er 5 in aan de andere kant, een goede start dus.

Na een reguliere overwinning op Geniaal kwam de clash tegen het prestatie-team van Venomenaal. Een goede ploeg die met overdreven fanatisme er vol tegen aan ging maar onze verdediging bleef stoïcijns en hield lang stand. En opeens speelden we ons onder de druk vandaan en met een geniepige counter scoorden we de 1-0. De laatste paar minuten werd er vol druk gezet door de mannen van Venomenaal maar de stellingen hielden stand.

Met de veronderstelling dat we met deze 3 overwinningen al zeker waren van de kruisfinales gooiden we de laatste poulewedstrijd tegen Twee Nijenhuizen de opstelling om. Wederom kwamen we op voorsprong waarna ik, als gelegenheids linkshalf, bij een vrije trap verzuimde de bal bij de tweede paal in te schieten en de voorsprong te verdubbelen. Een dure misser aangezien Twee Nijenhuizen aan het eind van de wedstrijd alsnog op 1-1 kwam. Desondanks waren we ongeslagen en als eerte de poule doorgekomen.

Door een vreemd speelprogramma moesten we in de eerste knockout fase tegen de nummer 4 van de andere poule, Venomenaal 2. Deze werden vakkundig opzij gezet waardoor we alsnog in de halve finale stonden, wederom tegen Twee Nijenhuizen. Ondertussen konden we merken dat het fijne zonnetje in een flink brandende zon was getransformeerd.

Door de aanhoudende warmte werd de halve finale een slijtageslag waar beide ploegen niet tot scoren wisten te komen. Dus kwam het aan op penalties. We begonnen goed met een penalty strak in de onderhoek. Bij de tweede penalty van Twee Nijenhuizen ging het mis toen ik de goede hoek koos en de bal vakkundig uit het doel wist te houden. Bij ons vlogen de eerste 3 ballen er uiterst professioneel in en toen de vierde speler van de tegenstander de bladeren uit de bomen schoot achter het doel wisten we dat we in de finale stonden.

Tegenstander in de finale was titelverdediger Fulnaho, een geduchte tegenstander met een brede selectie en een penalty-killer op doel. Ondanks veel enthousiasme en spelvreugde wisten we ons niet onder de druk van Fulnaho uit te voetballen. Daarbij werden onze jeugdige spitsen fysiek uit de wedstrijd gespeeld dus was het een kwestie van het achterin dicht houden en hopen op een countertje. Uiteindelijk had onze spelverdeler van een naburige voetbalclub nog een grote kans maar het mocht niet baten, wederom zou de wedstrijd beslist gaan worden op penalties.

Voor titelverdediger Fulnaho was het al de 3e wedstrijd achter elkaar die beslist werd op penalties dus we wisten wat ons te wachten stond. Ondanks dat ikzelf bij de eerste penalty er nog dichtbij zat schoten de Fulnaho’ers ze er allemaal feilloos in. Ondanks de brede glimlach van onze Cantona-dubbelganger kon daarmee niet worden voorkomen dat de 2e misser ons fataal werd en we genoegen moesten nemen met een, voor Nameless bekende, tweede plaats. Dus de felicitaties aan Wagenbouwgroep Fulnaho!

Een blad bier en een mooie geldsom was uiteindelijk de prijs voor onze prestaties. Daarnaast een erg leuke dag gehad met alle wagenbouwers en de grote mond van dinsdagavond nog waar kunnen maken ook 🙂

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 26/05/2017