Dit keer zijn het vooral een zooitje blauwe en beurse plekken die ik als herinnering aan afgelopen weekend op m’n lichaam draag. Het was een erg gezellige week waarbij we volgens mij met z’n allen terug kunnen kijken op een hoog niveau corso en een creatie die helemaal gelukt was.

image

Anders dan andere jaren hadden we ervoor gekozen om een chaletje op Vakantiepark ‘t Akkertien als uitvalsbasis voor de feestweek te gebruiken. Dus elke dag met het fietsje over de dijk langs het Vollenhoverkanaal richting de bouwplaats om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.

Als welbekende BVKKA hadden we vooral de afwerking van de houten onderdelen van de vleugels als taak. Met een combinatie van hout, boomschors en verf wilden we de houten onderdelen het uiterlijk geven van verkoold hout. Naar onze mening aardig gelukt maar daar later meer over. Omdat het opzetstuk pas als laatste pasklaar was betekende dit dat ik behalve BVKKA klusjes ook nog kranten geplakt heb en met het magische plakpapier de grote kop in papier gezet heb. Maar toen eenmaal de kleuren op het papier aangebracht was konden we definitief de constructie en houten ‘verkoolde’ latten in de vleugels afwerken.image

Ondertussen kwamen woensdagavond de eerste kratten met dahlia’s binnen en kon dus ook begonnen worden aan de 48-uurs marathon dahlia’s prikken. Terwijl donderdag de eerste hoekjes als eerste in de bloemen gezet werden werd er over de hele wagen hard gewerkt aan de kleine dingetjes: bordjes, lantaarntjes, vloer begaanbaar maken, verlichting, muziek. Ook kwamen we er, net als een paar keer eerder, achter dat sommige vooraf bedacht ideeën in de praktijk toch niet altijd goed uitpakken. Eerder al hadden we beweging in de grote kop en geluidseffecten in de muziek weggelaten en nu bleek dat ons afwerkings-ideetje voor de verkoolde planken toch ook niet zo mooi uitpakte. Het voordeel is dat als de tijd niet dringt en er weinig stress is we na wat overleg ook rustig verder konden. Uiteindelijk werd donderdag er qua dahlia’s prikken een goede slag geslagen, misschien wel iets ‘te’ goede slag….morgen meer.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 02/09/2014