Om wat mensen te pesten trok ik vrijdagochtend vol goede moed m’m onlangs verworven PODB shirt aan. In afwachting van de PODB-delegatie later op de dag kreeg ik dus vooral veel opmerkingen naar m’n hoofd geslingerd en verdiende ik uiteindelijk daarmee ook een Nameless shirt! 🙂

image

Zoals eerder vermeld hadden we de dag ervoor een goede slag geslagen met bloemen prikken. De irritante hoekjes waren gedaan en het opzetstuk zat al voor een groot deel in de bloemen. En dan zul je altijd zien dat, ondanks de vroege leveringen van woensdag en donderdag, de laatste paar bloemen hiervoor toch nog niet aanwezig zijn.

Omdat er rond het middaguur al een flinke groep bezig was op de steigers aan de wagen zelf leek het erop dat het geen nachtwerk hoefde te gaan worden. En als iedereen dat maar vaak genoeg tegen elkaar zegt dan zakt het tempo vanzelf in tot bedenkelijk niveau.

In de loop van de middag zag ik dat ergens onder een groot vogelkop masker een arm meisje helemaal alleen achter gelaten was. Omdat ik wel een idee in m’n hoofd had hoe de kop zo goed mogelijk in de bloemen moest komen pakte ik de schaar op en heb zo tot laat in de avond dit arme meisje gezelschap gehouden. Maar toen hadden we met wat hulp extra ook een resultaat behaald waar we trots op mochten zijn.

image Het hoogtepunt van de BVKKA was toch wel toen ‘onze’ Dahliakoningin Josien de Eerste met haar gevolg aan het begin van de avond langs kwam. Tijdens de klanken van een matige roffel en wat dweilorkestmuziek zagen we een afgevaardigde van de gemeente onze wagen bekijken. En deze persoon kon het toch niet laten om even te voelen of onze ‘verkoolde’ planken in de vleugels niet zouden afgeven, dit bleek gelukkig voor hem niet het geval. Missie geslaagd leek ons!

Toen het meeste werk gedaan leek kwam er een uitgebreide PODB delegatie ons te hulp schieten. Na vorig jaar is daarmee toch een mooi samenwerkingsverband ontstaan waar we ook dit jaar weer de vruchten van plukten. De die-hard prikkers waren tot in de late uurtjes op en rond de wagen te vinden om de laatste dahlia’s erop te krijgen. Want ondanks de goede vooruitzichten werd het door de stressloze dag toch nog een lange nacht voor velen.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 03/09/2014