Ondanks dat de laatste 2 updates over m’n herfstprojectie gingen hebben we ook qua ontwerpen de laatste twee maanden van 2017 niet stil gezeten. We zijn doorgegaan waar we vorig jaar gestopt zijn, dezelfde hoofdpersonen en uiteindelijk dezelfde structuur.

Begin November zijn Marco, Henk Jan en ik weer om tafel gaan zitten om te kijken of we voor 2018 een ontwerp voor Nameless bij elkaar konden vergaderen. Die eerste meeting was vooral even aftasten welke richting we op wilden gaan en verschillende concepten passeerden de revue. Aan het einde van de avond hadden we een concept waarvan we alledrie het idee hadden dat er veel potentie in zat.

Het was een gewaagd concept wat vooral eerst op haalbaarheid getest moest gaan worden; zat er überhaupt wel een ‘corsowagen’ in dit idee? Na veel denkwerk, WhatsApp overleg en enkele avonden sketchuppen kwamen we al tot de conclusie dat, hoewel het concept gaaf was, er nog te weinig in zat om er een mooie rijdende sculptuur van te maken.

Zo konden we 2 weken later weer met een schone lei beginnen en gaf een opmerking van de eerste avond over een ouder concept ineens inspiratie. Het principe van recycling konden we zo verder uitwerken en hier zat zeker een corsowagen in. De basis hadden we meteen al goed voor ogen dus hier konden we mee verder.

Veel gehannes in sketchup en vele WhatsApp berichten later was er begin December nog eenmaal een avondje nodig om een stapje terug te doen om vervolgens 3 stappen vooruit te kunnen doen. Maar met wat inspiratievocht kwamen we al snel tot een definitieve compositie.

Deze eerste weken van het nieuwe jaar staan in het teken van het uitwerken van het 3d-model in presentatie-tekeningen om het onderwerp bij de ledenvergadering zo goed mogelijk over te kunnen brengen. Een herkenbaar onderwerp waarmee we onszelf een mooie uitdaging voorleggen.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 05/01/2018