Ook in 2018 gaan we met Nameless weer een ontwerp bouwen van onze hand. Dit keer hebben we een oud onderwerp wat al eerder een keer in andere vorm gepresenteerd was opnieuw ingeleverd. Dus gaan we komend jaar alsnog bezig met een corso creatie over de ontruiming van Schokland in 1859.

Een onderwerp wat al sinds 2015 in verschillende variaties op tafel lag. Ook een onderwerp dat terug grijpt op het Zuiderzee thema waar we in 2011 succesvol mee waren. En een onderwerp dat verankert zit in de geschiedenis van Vollenhove.

Afgelopen vrijdagavond was het weer zover: de jaarlijkse ontwerpkeuze vergadering bij Nameless. Het was dus zaak om de groep voor een tweede maal te overtuigen van het verhaal over de Schokkers die hun eiland moesten verlaten en in de Vollenhoofsche gemeenschap opgenomen werden.

We hadden een uitgebreide presentatie gemaakt met 3d animaties, aanzicht tekeningen en informatie over hoe we het verhaal wilden gaan uitbeelden. Er waren nog 2 andere ontwerpen die gepresenteerd werden waarbij de concurrentie wederom stevig was. Ook leuk om te zien dat er van buiten de groep een aanmelding was gekomen, en zeker niet onverdienstelijk. Uiteindelijk bleek na de stemming dat we met ruime meerderheid waren verkozen dus dat het verhaal van de Schokkers alsnog een plekje gaat krijgen in het corso van Vollenhove.

We zijn erg content dat de groep net als vorig jaar weer hun vertrouwen heeft gegeven in ons ontwerpers trio. En we zullen nu hard aan de slag moeten gaan om straks in April een mooie maquette te kunnen gaan afleveren. Uiteraard allemaal hier te lezen!

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 11/02/2018