Als sinds 2003 staat de eerste zondag vast in m’n agenda voor het jaarlijkse bezoekje aan Zundert, het walhalla van bloemencorso minnend Nederland. Alles is hier net even wat groter en professioneler en daarom een inspiratiebron voor vele ontwerpers.

In de loop der jaren heb ik door het CorsoForum en diverse bezoekjes aan bouwtenten heel wat Zundertse collega-bouwers leren kennen. En de laatste paar jaar gaat zo’n beetje standaard halverwege Augustus m’n telefoon met de vraag vanuit een buurtschap of ik een busje bloemenlijm kan regelen, wat ik altijd met veel plezier doe.

Dit jaar heb ik het meehelpen met het tikken van de wagen van Laarheide overgeslagen en zijn we zondagochtend op ons gemakje die kant op gereden. Waar het weer in eerste instantie nog een drama leek te worden (net als in Vollenhove de week ervoor) werd een prima corsoweertje.

"Astronauten"Sinds enkele jaren staan we met een vast groepje die-hard bouwers van verschillende bouwgroepen uit Vollenhove op het door ons gedoopte ‘Venose hoekje’. Zie de tweet van @NamelessVHove 

Het was een gevarieerd corso waarbij de voorspellingen voor de uitslag na de eerste rond uiteen liepen, en later bleek die van de jury nog weer helemaal anders. De uiteindelijke winnaar bleek buurtschap ‘t Stuk met ‘Astronauten’; 1 van de ontwerpen waarvan ik van de maquette al onder de indruk was. Door de beweging en de muziek op de wagen werd het plaatje compleet en leek er echt een paar astronauten gewichtsloos door het ruimtestation te zweven. Wat me ook erg aantrok in deze wagen is hoe een modern thema met strakke vormen een goed concept voor een wagen blijkt.

Een andere favoriet van mij was het ‘Station’ van buurtschap Molenstraat. Ik had deze wagen tijdens de bouw al een paar keer gezien en toen leken de open ruimtes erg groot. Tijdens het corso bleken deze ruimtes in combinatie met de figuratie erg goed te werken.

Dat waren even korte reviews van mijn favoriete wagens, ik kan hier nog wel even blijven doortypen maar ik zou vooral even de foto’s bekijken op de website bij de uitslag: De complete uitslag met foto’s

Het was in ieder geval een gezellige middag in Zundert, die staat voor volgend jaar alweer vast in de agenda.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / /

Datum: 06/09/2011