Zo, dat was me het weekje wel. Het begon met spullen van de Action die de verwachtingen weer volledig waarmaakten en eindigde met een flinke eindsprint om iets te kunnen presenteren morgenavond.

PODB

De maquette nadert haar definitieve vorm en dat betekent meestal dat de verf er aan te pas komt. Elk jaar weer probeer ik bij de plaatselijke Action weer de spuitbussen met verf uit om te kijken ik snel (en goedkoop) de maquette in een egale witte kleur kan krijgen. Maar zoals met zoveel spullen van de Action is het altijd hetzelfde liedje. Je staat in de winkel en denkt: ‘Dat is zoooo goedkoop, dan maakt het ook niet uit of het niet werkt…wie weet!’ Je kunt het resultaat wel raden.

Maar uiteindelijk toch afgelopen weekend nog een flinke laag verf op de maquette kunnen smeren zodat het nu echt op de afwerking aan komt alvorens we haar kunnen afleveren.

Nameless

Toen ik 2 weken geleden het telefoontje kreeg met de datum van de vergadering was mijn eerste reactie: ‘Dat gaat wel lukken want het zit helemaal in m’n hoofd, dat is een kwestie van uittekenen.’ Dus maandag gingen we vol enthousiasme in Sketchup aan de slag op de hoofdopzet in 3D uit te zetten.

Dinsdagavond was het een kwestie van het verder uitschetsen en in Photoshop bewerken. Na 3 pogingen had ik een goede tekening te pakken en kon ik verder met de digitale tekentools. Uiteraard even een reactie vragen aan de criticus van het huis om te kijken of ik op de goede weg was…..en dat viel even tegen. Een terechte opmerking bracht me aan het twijfelen, dus hop terug naar de tekentafel. Na wat brainstormen leek het allemaal niet zo erg en met een kleine aanpassing was ik weer ‘good-to-go’!

Woensdagavond weer met de presentatietekening verder maar tijdens het uitwerken viel het hele ontwerp voor m’n ogen uit elkaar….ik was niet de goede weg ingeslagen. Dat werd een avond vol nadenken, krabbelen en nog ‘s goed nadenken. En meestal is dan de beste oplossing gewoon maar te bed te gaan om verder te piekeren, en dat was ook dit keer het geval. Het moest helemaal anders dus genoeg te doen vandaag.

En zo zit je dan donderdagochtend voor je werkdag begint te Sketchuppen en schetsen. Maar niet zonder resultaat! Een totaal andere uitwerking met duidelijk meer focus en uitdagingen. Ik ben benieuwd naar de reacties morgenavond!

En nu tijd voor voetbal…

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / / /

Datum: 19/02/2015