Het corsoseizoen is met dit weekend echt begonnen! Afgelopen week druk bezig geweest met de kleuren voor de PODB creatie en gisteren een mooie erkenning gekregen voor een prestatie van 4 jaar geleden.

Ik was al een tijdje geleden een paar keer bezig geweest met de kleuren voor de wagen maar Photoshop bleek dit jaar niet afdoende om het beeld te krijgen waar ik naar op zoek was. Dus bedacht ik me afgelopen week dat het toch beter was om ouderwets de kleurenstiften er bij te pakken. Dus heb ik een foto van de maquette uitgeprint of 4 A3’s zodat het een grote kleurplaat van A1 formaat werd.

Dinsdagavond de eerste opzet gemaakt van het idee zoals ik het in m’n hoofd had maar dat was al een hele klus. Het grote formaat is ideaal om detail aan te brengen maar betekent ook gewoon dat er veel vierkants cm’s ingekleurd moeten worden. Uiteindelijk was het goed om het gewoon een keertje uit te gaan voeren want met de inspiratie van de eerste versie kon ik donderdag en vrijdag vrij snel een betere versie uitwerken.

En zo kon ik dus zaterdagochtend gewapend met een kleurentekening voor het eerst dit jaar de bouwplaats van PODB aan de Zwartemeerweg oplopen. Er zaten al flink wat parachutes in de vorm en de grote lijnen van de draagconstructie waren ook al aanwezig. Omdat er ‘s middags een vrijgezellenfeest ging plaatsvinden heb ik even de eerste kleurentekening kunnen overleggen en hebben de 2 grootste parachutes van het opzetstuk in de goede houding gezet.

Daarna was het ook voor mij tijd om terug naar Vollenhove te rijden voor de ontwerpen presentatie van Corso Vollenhove. En ondanks dat er dit jaar niks van mijn hand bij stond is het altijd gezellig om bouwcollega’s en mede-ontwerpers te spreken over de creaties voor dit jaar.

verkiezing

Daarnaast stond er een onthulling van de Mooiste Ereprijs van de afgelopen 25 jaar op de planning. Mijn eerste creatie en samenwerking met Nameless uit 2011 was hier de glorieuze winnaar van met 34% van de stemmen. Echt een supermooi resultaat waar we erg trots op zijn. De voorzitter en ik zijn hiervoor door de PR-commissie van de 4V’s geïnterviewd, het resultaat is hier te lezen.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 28/06/2015