Een bijgekleurde kop en een schaafwond en lichte brandwond op respectievelijk m’n rechter- en linkeronderarm, het resultaat van eerste echte dag klussen dit seizoen. Ik was toe aan een dag tussen de lasdampen en de geur van roestig betonijzer dus toog ik afgelopen vrijdag richting de Kop van Overijssel.

Zaterdagochtend op tijd weer op om de kluskleren aan te doen en een ontbijtje te gaan scoren bij m’n bloementik maatje van vorig jaar. Toen ik het erf van de Zwartemeerweg 32 op reed was het verdacht rustig maar toen ik eenmaal verder reed zag ik toch een klein koppel op en rond de wagen in aanbouw. Zo midden in de vakantietijd was het dus vrij rustig op de bouwplaats maar met 2 koppeltjes konden we toch continu 2 lasapparaten laten zoemen.

Vorig weekend hadden ze het opzetstuk al op de wagen gezet dus het uiteindelijke beeld kwam al aardig naar voren. Met m’n nederbeat, blues luisterende, mede-vinylliefhebber lasmaat hebben we maar meteen het project Zwartemeerweg 32C aangepakt. Het doel was om veel zichtwerk te doen zodat we aan het eind van de middag, met een ijskoude Grolsch en Hertog-Jan, ook echt van ons gedane werk konden nagenieten.

Tijdens de nazit een beetje aangehoord hoe het de diverse commissies in de wagenbouwgroep vergaat richting het corso. Het blijft mooi om te horen met hoeveel enthousiasme men achter de schermen met de figuratie en het theater bezig is. Ik voorspel een flink spektakel straks de derde vrijdag in Augustus op het parcours.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 19/07/2015