Gisteravond een mailtje van dik 2000 woorden op de digitale post gedaan met tekeningen, kleurenschetsen en adviezen betreft de uitwerking van de wagen. We gaan morgen op vakantie dus heb de groep hopelijk met voldoende informatie en inspiratie achtergelaten voor komende tijd.

Zoals ik hier al eerder gemeld heb was het nog een hele uitdaging om de inkleuring van deze creatie uit te werken. In totaal heb ik nu 4,5 keer een A1 formaat kleurplaat ingekleurd, maar wel tevreden over het resultaat. Het lastige aan deze wagen is dat het een feestelijk geheel moet worden maar dat ik zelf niet van al te bonte inkleuring hou. Dus dat werd een middenweg zoeken tussen een helder concept en een feestelijk geheel. In de laatste jaren heb ik nog niet zo gedetailleerd van te voren een wagen ingekleurd dus ik hoop dat het een beetje geslaagd is.

Na m’n bouwdagje van vorig weekend had ik wat huiswerken meegekregen om over na te denken en m’n bescheiden mening over te geven. Dus ook over de vormgeving en oplossingen konden diverse woorden in het mailtje gewijd worden.

Halverwege de week kreeg ik op WhatsApp al een mooie foto van timmerwerk op universitair niveau. Na de old-mobile van vorig jaar hebben de timmerlieden van PODB zich dit jaar op de tanks gestort, en niet zonder resultaat. Een exacte kopie van mijn kleine maquette-tankje stond daar op de bouwplaats klaar voor de optocht!

Al met al met een gerust hart op reis en helemaal zin in de maand Augustus!

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 25/07/2015